Vérfagyasztó titkokat rejt az idillinek tűnő kép: nézd meg közelebbről
Látszólag egy múltszázadi reggeli az étkezőkocsi, de annál jóval bizarrabb.

etkezokocsi

A képet elnézve könnyen azt gondolhatja az ember, hogy egy '40-es, '50-es évekbeli idilli étkezésbe csöppent: komoly arcú kalapos urak reggeliznek az asztalnál, szolid felszolgálók szolgálják fel a falatokat, egy rosszalkodó kisgyerekre pirít rá épp az édesanyja a vonat szűk étkezőkocsijában.

De nézd csak meg egészen közelről, és máris hatalmába kerít egy furcsa érzés: egyre több megmagyarázhatatlan, és bizarr nyomot fedezhetsz fel. Lassan elkezd egy Agatha Christie-krimi és egy fantasy-s elemekkel tele thriller hátborzongató keverékévé összeállni a kép.

Te is látod a csápokat?

A kávé habjában egy koponya körvonala rajzolódik ki, a vak újságot olvas, miközben a tányérján egy szemgolyóra hasonlító valami pihen. Mindenhonnan titokzatos csápok kunkorodnak ki, a felszolgált étel pedig egészen vérfagyasztó külsőt kap.

bizarr-kep

A képtelen rajzra mégis van magyarázat: az izgalmas munka ugyanis Jeff Lee Johnson illusztrátor tollából származik, aki több népszerű fantasy-alapú videójátékot megálmodott már, többek között a Fantasy Flight Games is a nevéhez fűződik. A tervező saját bevallása szerint a Blue Plate Special című képét egy kifordított Hol van Waldo?-játéknak szánta, miután végzett a munkáival.

Ezt is szeretjük