Itt nézhetsz ingyen filmeket májusban!
Kedveled a magyar filmek hangulatát? Május 3-ától 31-éig három legendás alkotást is megtekinthetsz a Millenárison. Keddenként ott a helyed!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tavasszal film- és vitaklub indul a Millenáris és a Neumann-ház közös szervezésében. A program keretében ismét láthatók lesznek a NAVA és a Filmarchívum közös filmgyűjteményének magyar mesterművei. Ismerős és kevéssé ismert filmalkotásokat láthatsz tavasztól nyárig minden második kedden a Millenáris, D előadójában – bejárat a Csodák Palotája felől.

Fénykor 6-kor filmklub

Május 3. 18 óra – Veri az ördög a feleségét

Az 1977-es film a Balaton-felvidéken játszódik. A vasutascsalád hatalmas sürgés-forgás közepette készül a nagy napra: pesti rokonuk jön vendégségbe, nagyhatalmú funkcionárius főnökével, Vetró Gézával és annak családjával. Itt a soha vissza nem térő lehetőség, hogy bávatag gyermekeiket remek álláshoz juttassák. Kajtárné, a háziasszony lucullusi lakomát rendez, illatoznak a húsok, csurran a házipálinka, csakhogy mégis hiba csúszik a számításba.

Május 17. 18 óra – Szindbád

Az 1971-es Szindbád Latinovits Zoltánnal és Ruttkai Évával a főszerepben valóságos képköltemény. A haldokló Szindbád, tündérmesék lovagja, lét és nem lét határán bolyongva keresi az élet értelmét. Az organikusan átlényegülő természetben, érzéki örömökben, kulináris élvezetekben véli megragadni a szépséget. Szindbádot autonóm szelleme, tökéletességvágyó keresése nem engedi egyetlen nő tartós szerelmében megállapodni.

Május 31. 18 óra – Megáll az idő

Az 1981-es filmért Gothár Péter rendező 1982-ben Cannes-ban megkapta Az év felfedezettje díjat. A hatvanas évek elején játszódó történet a családfő nélkül maradt Köves családról, elsősorban a két kamaszfiúról – Diniről és Gáborról – mesél. Az iskolabálokon rock and roll szól, Elvist bálványozzák és utánozzák. Dinit egyre mélyebb válságba sodorják bontakozó érzelmei, nevelőapja megalkuvó intelmei és a felnőtt világ sok más ellentmondása.

Ezt is szeretjük