4 érv, hogy IT-ra válts 2022-ben (x)

Kreatív, biztos karrierlehetőséget keresel? 2022-ben érdemes az IT új irányait is számításba venned. Most ráadásul garanciával válthatsz.

low-code-cover-2100x1400
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A pandémia az IT-szektorban is jelentős változásokat hozott, amelyek közül a low-code fejlesztés előretörése talán az egyik legizgalmasabb új trend. A felgyorsult digitalizáció ugyanis minden eddiginél hatékonyabb fejlesztési folyamatokat igényel, amire többek között a rohamosan gyarapodó low-code piac ad választ. Ez persze új lehetőségeket is rejt nemcsak a vállalatoknak, de azoknak is, akik az IT felé kacsintgatnak. 

De mi is az a low-code fejlesztés?

A low-code fejlesztés célja, hogy redukálja a tradicionális értelemben vett kódolás mértékét, a fejlesztők nem nulláról, hanem egy platform előre legyártott moduljait használva építenek webalkalmazásokat. Persze ettől függetlenül kódolni továbbra is kell, az egyedi igények kialakításához, valamint a külső rendszerek integrálásához továbbra is szükség van saját kód írására, ráadásul fontos az adott platform alapos ismerete is. 

Lássuk, miért lehet a low-code fejlesztés számodra is izgalmas karrierlehetőség 2022-ben.

1. Rövid idő alatt látványos eredmények

Niki a Green Fox junior programozó képzését végezte el, közel két éve pedig low-code programozóként dolgozik Németországban. A “hagyományos” fejlesztéshez képest a platformspecifikus fejlesztés szerinte abban tér el leginkább, hogy rövidebb idő alatt lehet látványos eredményeket elérni. “A vizuális szerkesztőfelület és az adatbázis létrehozásánál használt felület leegyszerűsítik a hagyományos fejlesztés egyes munkafolyamatait. Jelentősen csökken például az egyedi front-end fejlesztéssel töltött idő, ilyen értelemben a low-code fejlesztés hatékonyabb.” 

Niki-840x560

2. Kreatív alkotó folyamat

Bár a low-code fejlesztés hallatán gyakori tévhit, hogy nem is szükséges kódolni, a fejlesztők esetében ez nem igaz. Ugyanakkor az ismétlődő kódolási feladatok kiváltásának köszönhetően több idejük marad a kreatív alkotó folyamatra, ami új lehetőséget jelent számukra.

3. Biztos karrierlehetőség 

A Gartner 2021-es elemzése szerint pár éven belül, 2024-re az alkalmazásfejlesztések mintegy 65 százaléka már low-code platformokon történik majd. Ez pedig a munkaerőpiacon is érezteti a hatását. Egyre fokozódik a kereslet a platformspecifikus tudással rendelkező fejlesztők iránt, az új szoftverek bevezetésével a cégeknek egyre sürgetőbbé válik a megfelelő szakemberek megtalálása. A Green Fox tapasztalata azt mutatja, hogy itthon többek között Salesforce, illetve ServiceNow fejlesztőket keresnek a vállalatok (a Gartner elemzése szerint is mindkét szereplő a vezető platformok között található), a bootcamp számos végzett hallgatója dolgozik ma már ilyen területen.

programozas-840x560

4. Most garanciával válthatsz

A munkaerőpiaci igények kiszolgálása érdekében a Green Fox Academy a front-end, back-end és full-stack mellett már platformspecifikus képzést is kínál az érdeklődők számára. A márciusban induló képzéshez a bootcamp 100% elhelyezkedési, valamint pénzvisszafizetési garanciát is biztosít, így kockázatmentesen válthatsz új karrierre. 

Belevágnál? Nézd meg a Green Fox Academy következő kurzusát, amiről minden fontos információt megtalálsz ide kattintva

Ha még nem vagy biztos benne, hogy valóban neked való-e ez a terület, akkor pedig töltsd ki a bootcamp Tech Karrier Kvízét!

Ezt is szeretjük