Az iskola, ahol tilos barátkozni: hihetetlen, de még a házirendben is benne van

Bizonyos iskolákban hajmeresztő szabályokat hoznak.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha úgy gondolod, az iskolai házirend túlságosan beszabályozza az életed, tudd, hogy lehetne sokkal rosszabb is. A következő diákokat nem irigyled majd.

Bizonyos külföldi iskolák ugyanis egészen furcsa szigort gyakorolnak a tanulókkal szemben, és olyasmiket tiltanak meg nekik, amiket egyszerűen nem is értünk.

Nem lehet legjobb barátod

A délnyugat-londoni Thomas' magániskolában megtiltották, hogy a diákoknak legjobb barátaik legyenek, mert a vezetőség szerint ez káros hatással lehet a tanulók pszichés fejlődésére, ezért csírájában fojtják el az ilyen kapcsolatokat.

Ben Thomas igazgató szerint sokkal egészségesebb, ha több haverja van az embernek különböző helyekről, mint ha egy legjobb barátja lenne abból az iskolából, ahová ő is jár.

"Ezek a megszállott barátságok nagyon fájdalmasak lehetnek azok számára, akiket végül hátrahagy a másik, és a kiközösítés éppen olyan gyötrelmes, mint a fizikai bántalmazás. A függést okozó barátságok esetében közbelépésre és a felnőttek beavatkozására van szükség" - mondta az igazgató.

Tilos labdázni

Szinte az összes labdajátékot betiltották a Port Washington-i Carrie Palmer Weber középiskolában. A tanárok szerint ezek a játékok túlságosan veszélyesek, és a diákok sérülését okozhatják, ezért úgy döntöttek, a szünetben tilos foci-, kosár-, röp-, kézi-, baseball-, pingpong- és teniszlabdát, illetve bármilyen más kemény labdát használni, egyedül szivacslabdával szórakozhatnak a tanulók. Kivételt képeznek a tornaórák és az edzések, mert ezeken szakember felügyeli a diákokat.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ölelés és kézfogás

A New Jersey-i Matawan-Aberdeen középiskolában megtiltották az ölelkezést a diákok között. Az igazgató elmondása szerint "néhányszor szemtanúja volt ennek a nem helyénvaló fizikai kontaktusnak a tanulók között", ezért intézkedett, és kitiltott, valamint felfüggesztett pár diákot.

A tennessee-i szenátus sem kevésbé vaskalapos: elfogadtak egy törvényjavaslatot, amely szerint az állam iskoláiban meg kell tiltani a kézfogást, hiszen ez belépő a szexuális kapcsolathoz. Még arra is kötelezték a tanárokat, hogy ezt a szexuális felvilágosítás során elmondják a diákoknak.

Ezt is szeretjük