A kamerán keresztül figyelhet téged a telefonod: a szakértők szerint ez lesz a jövő

A jövő telefonja mesterséges intelligenciával fog működni.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Huawei bemutatta a mobiltelefonok jövőjére vonatkozó vízióját a CES® 2017 szórakoztatóelektronikai kiállításon: a mesterséges intelligencia által működtetett Intelligens Telefonok koncepcióját. A rendezvényen emellett a Huawei bejelentette, hogy legújabb prémium okostelefonja, a Mate 9 az Amerikai Egyesült Államokban is elérhető lesz januártól.

A rendezvényen Richard Yu elmondta, hogy hamarosan a digitális eszközök egy új evolúciós korszakába lépünk - eleinte a személyi számítógépek biztosítottak számunkra információforrást, majd az internet következett, amelyen már meg is oszthattuk egymással az információt. Ma pedig egy olyan korban élünk, ahol minden digitális kapcsolatban áll - Richard Yu ezt intelligens világnak nevezi, ahol a készülékeink folyamatosan érzékelik és gyűjtik a környezetükből érkező adatokat.

Az Intelligens Telefon

Yu szerint a mesterséges intelligencia integrálása napjaink okostelefonjaiba nagy lökést ad majd nekünk ahhoz, hogy egy lépéssel közelebb kerüljünk a mobilok következő korszakához: az intelligens telefonokhoz. Ezek a mesterséges intelligencia által működtetett eszközök képesek lesznek arra, hogy előre észleljék, mire lesz hamarosan szükségünk.

Richard Yu a rendezvényen elmondta, milyen dizájn szükséges az intelligens telefon megalkotásához, például ezeknek a készülékeknek fejlett számítógépes kamerákra lesz szükségük, hogy lássák és megértsék a környezetüket. Emellett okos és fejlett mikrofonokkal kell majd ellátni őket, hogy rögzíthessék és azonosíthassák a környező hangokat. Nagy szükség lesz kiváló akkumulátor-üzemidőre is, hiszen a készülékeknek hatalmas mennyiségű információt kell majd feldolgozniuk.

A Huawei, hogy felgyorsítsa az intelligens telefon fejlesztését, olyan területeken dolgozik, mint a szenzortechnológia, a machine learning, azaz a gépek önálló tanulása, az adatkezelés és a chipsetek. A Huawei hiszi, hogy ezekkel a fejlesztésekkel a jövő intelligens telefonja egyesíti majd a digitális és az emberi intelligenciát, így jobbá teszi tulajdonosa életét.

- Jelenleg az emberek okostelefonjaikat használják ahhoz, hogy a digitális világhoz kapcsolódjanak. A jövőben azonban az intelligens telefon mindezt megváltoztatja. A készülék önmagunk kiterjesztése lesz, nélkülözhetetlen része az életünknek, amely szükségleteinkhez igazodik majd, és fennakadás nélküli kapcsolatot biztosít számunkra a digitális és a valódi világgal is - mondta el Richard Yu.

A Mate 9 család elérhető az Egyesült Államokban is

Az eseményen Richard Yu elmondta, hogy a Huawei legújabb prémium okostelefonja, a Mate 9 az Amerikai Egyesült Államokban is elérhető lesz januártól. A vállalat emellett bejelentette, hogy az új, innovatív technológiák fejlesztésének felgyorsítása érdekében úttörő együttműködésbe kezdett az Amazonnal és a Google-lel.

A Huawei Mate 9 lesz az első olyan okostelefon, amin elérhető lesz az Amazon saját, Alexa nevű virtuális asszisztense - az Amazon Alexa Magyarországon egyelőre nem elérhető. A Huawei Mate 9 Pro és a Huawei Porsche Design Mate 9 pedig a vállalat első Google Daydream-kompatibilis készülékei lesznek - mondta el Yu. A vállalat készülékein a Daydream kiváló minőségű virtuális valóság technológiát tesz elérhetővé a felhasználók számára.

A Google virtuális és kiterjesztett valóságért felelős csapatának üzleti és működtetési alelnöke, Amit Singh kiemelte, hogy a Google és a Huawei egy közösen fejlesztett okostelefonos kiterjesztett valóság technológiát biztosít majd a Huawei készülékein, amely a Project Tango mozgáskövető, területfeltérképező és mélység megállapító technológiáival fog működni.

- A célunk, hogy a jövőbe tekintő iparági szereplőket összefogva egy elit ökoszisztémát hozzunk létre, és ezáltal olyan termékeket fejleszthessünk felhasználóink számára, amelyek jelentősen javítják digitális kapcsolódási lehetőségeiket - nyilatkozta Richard Yu.

Ezt is szeretjük