Ezért törli le a kommentedet az Instagram!

A leggyakoribb tiltott szavak

Az Instagram szabályozza a hashtagek használatát.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Az Instagram az egyik legnépszerűbb fotómegosztó alkalmazás, használatának pedig szerves része a hashtagelés, amely lehetővé teszi, hogy a kulcsszavakkal ellátott fotóid eljussanak a többi felhasználóhoz a világ minden tájára. Ám a fejlesztők a cenzúráról is gondoskodtak, bizonyos hashtagek ugyanis tiltólistán vannak.

Ha használod őket a fotódnál, a tiltott szót tartalmazó komment azonnal törlésre kerül, sőt, egyes esetekben büntetésként egy ideig nem jelenítik meg a képeidet a feltüntetett kulcsszavak között. Hivatalos listát ugyan nem adtak ki a kerülendő kifejezésről, de az alábbi hashtagek is tiltottak, bár esetükben nem értjük, miért.

Photography

Valószínűleg a reklámozást akarják elkerülni azzal, hogy tiltólistára tették a photography hashtaget. Mindenesetre ha hobbifotós vagy, és szeretnéd a képeidet népszerűsíteni a követőid táborán kívül is, ezt a szót ne használd, mert pont az ellenkezőjét érheted el vele.

IPhone

Rengeteg olyan hashtaget engedélyeztek, amely ezzel a termékkel és az Apple más gyártmányaival kapcsolatos, magát az IPhone kulcsszót azonban visszatartják azt Instagram fejlesztői, nem tudni, miért.

Bubblebutt

Hatalmas divat lett a kerek buborékfenék - angolul bubblebutt -, és bizonyára az ilyen formák birtokosai meg is osztották az adottságaikról készült fotókat, de az Instagram úgy döntött, nem akar több ilyen képet, vagy legalábbis hashtaget látni. Egyébként a legtöbb olyan kulcsszó tiltva van, amely meztelenkedésre vagy pornográf tartalomra utal, bizonyos testrészek és fehérneműk nevei is, de közülük talán a bubblebutt a legkevésbé korhatáros.

Így lehetsz tökéletes a fotókon: 6 lépés, amit be kell tartanod

Nézegess képeket!

Elolvasom

Popular

A popular népszerűt jelent, ezért rejtély, hogy egy olyan alkalmazásban, ahol pont a fotók népszerűsítése a cél, miért nem lehet használni ezt a szót. Pedig korábban ez alatt a hashtag alatt minden olyan aktuális érdekességről, divatról tájékozódni lehetett, amely éppen foglalkoztatta a világot.

Instagram

Az Instagram saját magát is törölte a használható kulcsszavak közül, az indoklás szerint azért, mert a szó túl átlagos és semmitmondó, nem árulkodik a kép tartalmáról, és bármilyen fotóhoz használhatnák, ezért valóságos káosz keletkezne.

Játssz a Heineken kódokkal és nyerj!

Vásárolj promóciós csomagolású Heineken terméket, töltsd fel a kupakban vagy a nyitófülön található kódot és nyerj 4 fős amszterdami utazást vagy legyen tiéd a Heineken ajándékok egyike! Növeld a nyerési esélyed és játssz velünk 2024. július 17-ig!

Advertisement

Promóció

Ezt is szeretjük