Koppints a kép feletti pontokra az Instagramon: imádni fogod az új beállítást
A fejlesztők átemeltek egy nagyon hasznos apróságot a Facebookról, ami után sokan vágyakoztak az Instagramon is: a némítást.

instagram
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Indulásakor az Instagram végtelenül egyszerű volt: az ember követhette azokat, akiknek a fotói tetszettek neki, és megoszthatta a saját képei közül azokat, amelyeket idegeneknek is szívesen megmutatott volna. Ám minél többen kezdték el használni az alkalmazást, annál inkább átalakult a követés egyfajta udvariassági gesztussá, vagyis, ha valakit ismer az ember, azt illik felvenni a listánkba, de legalábbis viszonozni, ha ő követ.

Ezzel azonban alaposan felhígult azok hírfolyama, akik nem akarnak sértődést abból, ha esetleg eltávolítják a napi 16 szelfit és ugyanennyi kajás képet posztoló kollégájukat az Insta-kontaktok közül. Egy jó szolgáltatás pedig folyamatosan alkalmazkodik a felhasználói igényekhez, ezért az Instagram tulajdonosa, a Facebook is felismerte, hogy változtatniuk kell: a képmegosztó alkalmazásban is elérhetővé teszik a némítás funkciót.

Ez hasonlóan működik, mint a Facebookon a leiratkozás egy profilról: az illető nem értesül róla, hogy nem vagy kíváncsi arra, mit oszt meg, viszont a hírfolyamodban többé nem jelennek meg a posztjai. Természetesen bármikor kikapcsolhatod a némítást, ha meggondoltad magad. A hasznos lehetőség sokaknál már elérhető, de vannak felhasználók, akiknél még nem látszik - érdemes várni egy-két napot, és, ha még mindig nem jelenik meg, ellenőrizni, hogy nincs-e elérhető frissítés.

A cikk az ajánló után folytatódik

A Némítás vagy angol nyelven Mute Posts néven futó funkciót a képek, valamint a profiloldal jobb felső sarkában található, három függőleges pontra koppintva találod. Ezzel akár a felhasználó képei mellett a 24 óráig látható történetekről is leiratkozhatsz, de a tőle érkező üzeneteket, kommenteket, értesítéseket továbbra is ugyanúgy megkapod.

Ezt is szeretjük