Ingyenes IT-kurzus indul nőknek (x)

A márciusban induló Hello IT! for Women programban 430 nő kap lehetőséget arra, hogy magabiztos IT-felhasználói tudást szerezzen.

inco 2100x1400 cover.png
beauty and style
Top olvasott cikkek

A digitalizálódó világban nemcsak programozókra van szükség: az IT más területein is érdemes képeznie magát annak, aki fel szeretne készülni a jövő kihívásaira. Ebben segít a márciusban induló Hello IT! For Women kurzus. A program először 2021 júliusban indult el az INCO Academy - Work in Tech nemzetközi program részeként, hogy 300 nőnek segítsen mélyebb tudást szerezni a számítógépek működéséről és az informatikáról. Idén márciusban pedig 430 hölgy kap lehetőséget, hogy elsajátítson egy olyan tudást, amivel megalapozhatja új, jövőbiztos IT-karrierjét.

Jövőbiztos tudás nőknek, részidőben, pár hónap alatt

A kurzus részidős, így munka vagy család mellett is elvégezhető, ráadásul online, így bárhonnan lehet csatlakozni. Középszintű angolnyelvtudáson kívül semmilyen előképzettséget nem igényel, a program teljesen az alapoktól indulva biztosít olyan erős felhasználói, illetve rendszeradminisztrátori tudást, ami már rövid távon javítja a résztvevők munkaerőpiaci helyzetét. Ahogy Andi, az egyik résztvevő meséli, néha a tananyag nagyon elmélyül egy-egy területben, ugyanakkor a nehézsége ellenére is könnyen követhető. Elakadás esetén ráadásul a Green Fox Academy mentorai is segítenek. 

inco 840x560 01.png

- Rengeteg nő szeretné megalapozni a tudását informatikai téren, örömmel támogatjuk őket ebben partnerünkkel, az INCO Academyvel. A Green Fox korszerű oktatási módszerekkel és támogató közösség létrehozásával segíti a résztvevőket belépni az IT világába. Az informatika sokféle karrierlehetőséget kínál, a  Hello IT! for Women programban megszerezhető magabiztos digitális tudással új perspektívák nyílnak meg. Az első kurzus résztvevőinek visszajelzései alapján a megszerzett tudás segít továbblépni a karriercélok felé, és a mentorokkal, tanulócsoportokban töltött idő is élvezetes és inspiráló - emelte ki Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.  

inco 840x560 02.png

Az interaktív tananyagot a Google szakemberei állították össze. A kurzus egyéni tempótól függően 2-4 hónap alatt elvégezhető, amelyet a programozóiskola készségfejlesztő tréningekkel és elhelyezkedést támogató workshopokkal is kiegészít.

Előképzettség nem kell, motiváció annál inkább

A kurzus kifejezetten jó lehetőség azoknak a nőknek, akik közelebbről megismerkednének az IT világával, például mert a munkájuk során szükség van digitális készségekre, vagy megtennék az első lépést egy új karrier felé, de még nem tudják, hogy merre induljanak.

Az első program résztvevői között sokan azért jelentkeztek a kurzusra, hogy jelenlegi szaktudásukat egészítsék ki egy ütőképes informatikai alaptudással.

inco 840x560 03.png

- A jelenlegi munkahelyemen megváltozott a szerepem, több technikai feladatot kaptam, mint például egy általunk fejlesztett termék bevezetése, így arra gondoltam, hogy nem árthat, ha magasabb szintű informatikai tudást szerzek - meséli Ágnes, az első Hello IT! For Women kurzus résztvevője.

A Hello IT! for Women 2022. március 21-én indul. Azok, akik sikeresen teljesítik mind az öt szakmai modult, a Google nemzetközileg elismert tanúsítványával zárják a kurzust.

A jelentkezés már elstartolt, biztosítsd be Te is a helyed! További információk és jelentkezés itt.

(Képek forrása: Green Fox Axademy)

Ezt is szeretjük