Így legyél sikeres a szerelemben!

Folyton kudarcot vallasz a szerelemben? Keresd meg a valódi okokat, és változtass! A következő módszerek segítenek.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Könnyű azt állítani, hogy egyesek szerencsések a szerelemben, míg mások kevésbé. A magánéleti sikerek nem a sorson múlnak, sőt, sokszor nem is azon, hogy mennyire fogadod el a másik rossz tulajdonságait, vagy mekkora teret engedsz számára.

Egy kapcsolat, egyben a magánéleted sikere többek között attól is függ, milyen terhet cipelsz a válladon anélkül, hogy tudnál róla, vagy valóban önmagadat mutatod-e a külvilág felé.

Ahhoz, hogy sikeres legyél a szerelemben, és megtaláld a kulcsot a problémákhoz, elsőként önmagadat kell megismerned. A következő három módszer garantáltan segít ebben.

Amikor az izmok válaszolnak: kineziológia

A kineziológia a természetgyógyászathoz tartozó, 1997 óta Magyarországon is hivatalosan elismert szakma. Egyfajta holisztikus módszer, mely segít fényt deríteni azokra a múltbeli eseményekre, melyek jelentős befolyással voltak a személyiséged fejlődésére és a jelenlegi életedre. A módszer pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmaz, emellett készség- és személyiségfejlesztő jelleggel bír, minek köszönhetően nemcsak a magánéleti problémák okaira deríthetsz fényt, de a megoldásukban is segít.

A kezelés egyénileg történik, minek során a kineziológus által feltett kérdésekre nem te, hanem az izmaid válaszolnak. A kineziológia ugyanis úgy tartja, hogy, ha a tudat nem is, a test mindenre emlékszik: elárulja, hogy eddigi életed során melyek voltak azok az események, melyek miatt jelentős stressz ért, és amelyek befolyással vannak mostani életedre, az életmódodra és a döntéseidre. A traumák által úgynevezett blokkok keletkeznek a testedben, melyek megakadályozzák, hogy azt az életet élhesd, amit valóban szeretnél. A kineziológus ezeket oldja fel, minek köszönhetően reálisan látod majd önmagadat és a problémákat, valamint képes leszel meghozni a megfelelő döntéseket.

A kineziológus mindemellett tanácsokat az életmódodat illetően, elárulja, hogyan őrizheted meg testi, lelki és szellemi egészséged. Segítségével megelőzheted a betegségeket - melyek a legtöbbször lelki eredetűek -, és megtalálhatod valódi önmagad.

Légy önmagad: Női Misztérium Játék

A női emancipáció legnagyobb hátránya, hogy a nők mára sokat veszítettek egyéniségükből. Megkopott a nőiségük, megcsappant az eszköztáruk, kiestek abból a szerepből, mellyel nőiségük felruházta őket. Nem meglepő, hogy sokan nem tudják, mit is jelent valódi nőnek lenni, és hogyan is kell megélniük ezt a szerepet. Így aztán az sem meglepő, hogy egyre többen küzdenek párkapcsolati problémákkal, egyre nehezebben találnak párt, és egyre többen élik magányosan a mindennapjaikat.

Ahhoz, hogy rendbe tedd a magánéleted, és boldog, kiegyensúlyozott párkapcsolatban élhess, elsőként arra kell fényt derítened, hogy hol és hogyan sérült a nőiséged.

A sérülések begyógyításával és annak megtanulásával, hogy hogyan is kell nőként élned, kiteljesedhetsz, és könnyebben megtalálhatod a helyed a párkapcsolatodban. A Női Misztérium Játék arra hivatott, hogy ebben a segítségedre legyen. A foglalkozás egy teljes napot vesz igénybe: a tréning során intenzív, de játékos feladatok segítségével dolgozhatod fel a női lét egyes állomásait, kiengedheted az elfojtott energiákat, és megértheted a női lét misztériumát.

A válasz a múltban keresendő: családállítás

Elvált szülők, a gyerekükhöz túlságosan ragaszkodó anya, a családját elhagyó apa, egy be nem teljesült szerelem, egy meg nem született gyermek - olyan tényezők, melyek mind befolyással vannak az életedre és a sorsod alakulására. Ez utóbbi azonban a te kezedben van, és képes is lehetsz változtatni rajta, de csak akkor, ha ismered és felismered az okokat.

A családállítás ebben segít. A módszer Bert Hellinger, német pszichoterapeuta nevéhez fűződik, aki az 1980-as években figyelt fel arra, hogy pácienseinek élettörténete sok esetben nem magyarázta azokat a betegségeket, problémákat és tüneteket, melyekkel hozzá fordultak. Az azonban kiderült számára, hogy ezeknek a személyeknek a családjában rendre előfordult olyan testvér, nagyszülő vagy más családtag, akinek hozzátartozott az életéhez az adott betegség, tünet, érzelmi nehézség. A megfigyelések alapján Hellinger arra a feltételezésre jutott, hogy létezik az úgynevezett családi lélek, mely a család összes tagjának életét befolyásolja, és meghatározott törvények szerint működik.

A módszer ennek a családi léleknek a feltérképezésében segít. A családállítás során az általad elmondott információk alapján a foglalkozásokon részt vevő tagok megjelenítik a családodat.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A térben egyszerű érzetek és érzelmi impulzusok alapján keresik meg a helyüket, melyekből az eddigi tapasztalatok alapján következtethetsz a családod egyes tagjai közötti viszonyokra, és fényt deríthetsz arra, hogy hol is sérülhetett a családi lélek. A problémák hátterében ugyanis - így annak is, ha például nem találod a helyed a párkapcsolatodban, ha nem vagy képes a kapcsolatteremtésre, vagy nem találod az utat a boldog, kiegyensúlyozott élethez - rendszerint ezek a sérülések állnak.

Ezt is szeretjük