Így keress havi 160 ezer forintot: ennyit fizetnek a legnépszerűbb nyári munkák
Tegyél szert egy kis zsebpénzre heti néhány óra munkával.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A diákmunka szezonja már elkezdődött, és ha szeretnéd a nyarat hasznosan tölteni, akkor érdemes valamilyen állás után nézned.

Így szert tehetsz egy kis zsebpénzre, amit aztán akár a fesztiválokon, akár valamibe - például laptopba - fektetve elkölthetsz, vagy akár az őszi-téli kollekció darabjait is beszerezheted, anélkül, hogy a szüleidet kellene nyüstölnöd.

Telefonos operátor

Ahhoz, hogy telefonos operátornak állj, rendelkezned kell néhány alapvető tulajdonsággal.

Elengedhetetlen, hogy verhetetlen kommunikációs képességekkel bírj, hiszen a vonal túlsó végéről, csak a beszélőkédre számítva kell meggyőznöd az embereket, hogy nekik arra a termékre igenis szükségük van. Bírnod kell a kritikát és a bántó megnyilvánulásokat is. Végül, de nem utolsósorban pedig ügyesnek kell lenned az értékesítésben, különben az egész munka csak nyűgnek fog tűnni.

Ha úgy érzed, hogy mindezen követelményeknek megfelelsz, akkor a call centeres munkákat neked találták ki.

Ezért általában nagyjából 600 forintot fizetnek óránként, illetve ehhez még jön a jutalék is, ami akár napi 3 ezer forintra is rúghat. Ha heti 20 munkaórában vállalod ezt az állást, az azt jelenti, hogy egy hónap alatt akár 48 ezer forintot, sőt, ennél többet is megkereshetsz.

Webfejlesztés és informatikus

Egyre többször keresnek nyári munkára fiatal informatikus tanulókat, akiket a különböző webfejlesztések koordinálásával és oldalak dizájnjának elkészítésével bíznak meg. Ha te is rendelkezel html-, php- és webgrafikai ismeretekkel, akkor könnyedén kifoghatsz egy ilyen állást, amiért akár 2 ezer forintot is kaphatsz óránként. Ennek a munkának nagy előnye, hogy általában kötetlen munkaidőben végezhető, ráadásul gyakran otthonról, vagyis úgy gazdálkodsz a nyári szüneteddel, ahogy akarsz.

Legtöbbször nagyon erős angol nyelvtudást is elvárnak ezeknél a munkalehetőségeknél, tehát egyfajta nyelvgyakorlásnak is kitűnően megfelel, két legyet üthetsz egy csapásra. Ha sikerül egy ilyen állásra szert tenned, és csak heti 20 órával számolsz - ami nem túl sok -, akkor akár 160 ezer forintot is megkereshetsz, azonban tudnod kell, hogy ez a munka óriási felelősséggel jár.

Hostesskedés

Ha nem szeretnél folyamatosan dolgozni, inkább csak alkalmi feladatokban gondolkodsz, akkor a hostesskedés lehet a megoldás számodra. Itt csak néhány órás megbízások jöhetnek szóba, és a munkát nem is lehet heti órabontásban mérni, ám nagyon jól jövedelmez: óránként 720-800 forintot is megkereshetsz azzal, hogy bájosan mosolyogsz, és útbaigazítod az embereket.

Nyilván nem ez az álommunka hosszú távra, de arra tökéletesen megfelel, hogy egy kis zsebpénzt gyűjts, méghozzá anélkül, hogy az egész nyarad odalenne. A napi hat-nyolc órás munkáért napi 5 ezer forintot is kaphatsz, ami egészen jó arány.

Te vállalsz munkát a nyárra?

Ezt is szeretjük