Így befolyásolja Holdad a szerelmi életedet!

A horoszkóp megmutatja

Ismerd meg azokat a tulajdonságaidat, melyek akár negatív hatással is lehetnek párkapcsolatodra.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek
Ismerd meg azokat a tulajdonságaidat, melyek akár negatív hatással is lehetnek párkapcsolatodra.

A Hold az ösztönök bolygója, melynek hatásai - hasonlóan az aszcendenshez - kiegészítik a csillagjegyed által meghatározott tulajdonságaidat. Többek között a szerelmi életed alakulását is befolyásolják azok a személyiségjegyeid, melyeket neki köszönhetsz.

Ha kiszámolod, születésedkor mely állatövi jegyben állt a Hold, megtudhatod, milyen befolyással bír a párkapcsolatodra.

Nem tudod, hol áll a Holdad? Számold ki horoszkópkészítő programunk segítségével! Kattints ide! »

Kos

Hold-jegyed hatására indulatosabb, temperamentumosabb tulajdonságokkal egészülnek ki alapjegyed által meghatározott személyiségjegyeid. Az élet számos területén, így a párkapcsolatban is szabadságra, függetlenségre törekszel. Midig megvan benned a versenyszellem, minek köszönhetően olykor kedvesedet is versenytársnak tekinted. Ha kiegyensúlyozott szerelmi életre vágysz, jobb, ha szem előtt tartod, hogy néha igenis kompromisszumokat kell kötnöd.

Bika

Bika-Holdad hatására jóindulat, érzelmi melegség, empátia és a megszokott dolgokhoz való ragaszkodás jellemez. Míg az első három tulajdonságból rendkívül sokat profitálsz te magad és kedvesed is, addig a változástól való félelmed miatt kapcsolataid rendre megrekedhetnek egy adott szinten, és nem fejlődnek tovább. Némi bátorságra lesz szükséged ahhoz, hogy ne ragaszkodj görcsösen a régihez, és tudj változtatni a kapcsolat azon pontjain, melyeken szükséges.

Ikrek

A Hold-horoszkóp szerint Ikrekként hajlamos vagy arra, hogy minden problémádat, konfliktusodat pusztán racionális megközelítéssel oldd meg. Ez a hozzáállás azonban nem válik előnyödre, ha szerelemről van szó. Könnyen szkeptikussá válhatsz, aki gyors észjárásával mindenre tud valami magyarázatot. Ily módon azonban kapcsolatod nehezen tud elmélyülni, a nagy beszélgetések helyett felszínesség és üresség jellemzi majd szerelmi életedet.

Rák

Hold-jegyed hatására kimondottan gondoskodó nővé válsz. Óriási igényed van a párkapcsolatban való teljes feloldódásra, mindig védettséget akarsz kapni és adni. Azonban mindkettő problematikussá válhat: egyfelől azzal, hogy szülői gondoskodásra vágysz, gyermek akarsz maradni, másfelől, amikor te akarsz kedvesedről túlzottan gondoskodni, gyerekké teszed őt. Érdemesebb lenne arra törekedned, hogy egyenlőségre épülő párkapcsolati viszonyt alakíts ki.

Oroszlán

Oroszlánként - feltétlen életigenléssel - semmit sem szeretnél elmulasztani, kiengedni a kezeid közül. Igen büszke és határozott elképzeléseid vannak arról, hogy a jó mintegy kijár neked. Nehezen viseled a kritikát, mert minden ellened irányuló dolgot méltánytalannak érzel. Amennyiben kiegyensúlyozott szerelmi életre vágysz, fontos, hogy elfogadd a társad bírálatát - ha neki van igaza -, és kompromisszumkészebb legyél a kettőtök közös életét érintő dolgokkal kapcsolatban.

Szűz

Szűz-Holdként igen határozott elképzeléseid vannak arról, hogy bizonyos dolgoknak hogyan is kell működniük az életedben. A párkapcsolatban könnyű téged megzavarni apróságokkal, jelentéktelen dolgokkal. Túlzott igényed van a rendszerszerűségre, minek következtében elveszíted a gondtalanság lendületét, az improvizálás képességét. Érdemes erre nagyobb figyelmet fordítanod, ellenkező esetben kedvesed előbb-utóbb úgy érezheti, valójában egy hadnaggyal éli az életét.

Mérleg

Óriási igényed van a harmóniára, a szeretetre. Mérleg-Holdként hajlamos vagy feláldozni problematikusabb oldaladat, csakhogy másokban viszontlásd szeretetreméltóságodat. Mindez egy darabig pozitívumnak számít, ám a párkapcsolatban idővel eljuthatsz addig a szintig, hogy nem tudod megfogalmazni ellenérzéseidet. Ne félj attól, hogy a konfliktusok hatására kevésbé leszel szerethető a párod számára. Ha túlságosan alkalmazkodsz az ő igényeihez, idővel boldogtalanná teszed magad.

Skorpió

Skorpióként lenyűgöző szuggesztív erővel bírsz. Sokszor számodra sem tudatos erőt gyakorolsz kedvesedre, mellyel magadhoz akarod láncolni, függővé szeretnéd tenni őt. Ám, miközben azon vagy, hogy párod ne vonja ki magát a hatalmad és befolyásod alól, közvetett módon te magad is függő leszel. Ha nem találod meg az egészséges távolságokat a kapcsolatban, szerelmi viszonyaid rendre a gyűlölve szeret elve alapján működnek majd.

Nyilas

Holdad hatására szívesen azonosulsz társadalmi szerepeddel vagy egyéb tisztségeddel - mely olykor be is tölti az életedet. Ez a magatartás azonban nincs igazán jó hatással a szerelmi életedre. Érthető módon, hiszen kedvesed valószínűleg önmagadért szeretett meg, nem azért, mert valamit képviselsz. Fontos, hogy a munkából hazatérve megszabadulj hivatalos álarcodtól, és átlényegülj hétköznapi emberré.

Bak

Bak-Holdként kitűnsz a tömegből lelki teherbírásoddal, valóságérzékeddel és kötelességtudatoddal. Mindez hasznos lehet a párkapcsolatban, ha valamilyen kettőtöket érintő, komoly problémáról van szó, ugyanakkor hátrányodra is válhat. Amennyiben a kötelességtudat ridegséggel és érzelmi visszafogottsággal párosul, kedveseddel soha nem fogtok igazán közel kerüli egymáshoz. Érdemes olykor kicsit lazábbra venned a gyeplőt, illetve kiélvezni a spontaneitásban rejlő örömöket.

Vízöntő

Ha Holdad a Vízöntő jegyében áll, saját rendkívüliséged tudatában élsz. Mivel azonban félsz, hogy képes lennél hétköznapivá válni - ha engednél exkluzivitásodból -, gyakran teszel kétségbeesett kísérleteket arra, hogy bizonyítsd különcségedet. Mindebből párkapcsolati nehézségeid adódhatnak, hiszen a más vagyok, mint a többiek meggyőződés nagyban nehezíti a kedvesedhez való őszinte kötődést. Érdemes inkább a kettőtök közötti hasonlóságokra koncentrálnod.

Halak

Halakként a párkapcsolatban folytonosan arra törekszel, hogy feloldd az én és a te közötti határt - amennyire csak lehetséges. A szerelmi viszonyban szinte szimbiotikus összeolvadásra törekszel, ahol az én és a te feloldódik a mi-ben. Társad iránti empátiád olyan nagy, hogy szinte teljesen azonosulsz vele. Ez vezethet bensőséges, önzetlen szerelemhez, ám ahhoz is, hogy minden téged érintő döntést a társadra hárítasz. Ez utóbbi pedig hosszútávon nehéz terhet ró kedvesedre.

Cikkünk Fritz Riemann Útmutató asztrológia című könyve alapján készült.

Ezt is szeretjük