Nem hitték el a diáknak az iskolában, hogy meghalt az apja! Baj, hogy ez megtörténhet

Egy egyetemista lány elképesztő esetével van tele az internet.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Döbbenetes, de sajnos igaz történet söpört végig az interneten egy lányról, akivel embertelen módon bánt a Westminsteri Egyetem igazgatósága.

Az egész világot felháborította Saima Haq esete: a lánynak ugyanis elhunyt az édesapja, de az iskolában az illetékesek nem hittek neki.

Elutasították a kérelmét

A Twitteren kezdte terjeszteni a történetét Saima Haq, amit hamarosan több ezren osztottak meg, és a világsajtó is felfigyelt rá. A 18 éves lány a Westminsteri Egyetem hallgatója, ahol szerette volna elhalasztani a közelgő vizsgáit júliusra, mert nemrégiben váratlanul elhunyt az édesapja.

Írt egy kérelmet az igazgatóságnak, melyben elmagyarázta, hogy jelenleg nem tud hivatalos papírokkal szolgálni a halálesetről, mert az külföldön történt, és a hatóságok egyelőre nem adták át a dokumentumokat a családnak. De fotókat tud adni az eredeti dokumentumokról.

Kérelmét ide-oda tologatták, senki nem találta magát illetékesnek az ügyben. Végül az iskola rövid, de tömör válaszban közölte, hogy minden ilyen igényt eredeti okiratokkal kell alátámasztani, és, mivel ezek jelen esetben nem állnak rendelkezésre, Saima kérelmét nem tudják figyelembe venni, vagyis elutasítják.

Az egyetem össztűz alá került, és a Twitteren keresztül próbálták elérni a lányt, többek közt a diáktanácstól és az iskola vezetésétől is, hogy segítséget nyújthassanak, mint mondták. Ennek ellenére továbbra sem teheti le a vizsgáit júniusban. A lány most az egyetemváltáson gondolkodik.

Kép: facebook.com/SaimaHaqx.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Tudod, milyen jogaid vannak diákként?

Sok tanuló nincs teljesen tisztában a saját jogaival. Te is közéjük tartozol? Kattintsd végig kvízünket, és teszteld!

Ezt is szeretjük