Jön a tavasz a miskolci medvék szerint: nem látták meg az árnyékukat ma délelőtt

Dorka és Borka jóslata szerint hamarosan vége a télnek.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek
Dorka és Borka jóslata szerint hamarosan vége a télnek.

Február 2-án van Gyertyaszentelő Boldogasszony és vele együtt az időjósló medveles napja. Ilyenkor a hiedelem szerint, ha a téli álomból ébredő medve a barlangból kinézve meglátja az árnyékát, megijed attól, és visszamegy aludni, vagyis még sokáig tart a tél. Ha viszont borongós az idő, és nem látja az árnyékát, hamarosan beköszönt a tavasz, és enyhülés várható.

Ma délelőtt a Miskolci Állatkert és Kultúrpark medvéinek segítségével megállapították, hogy nemsokára vége a télnek. Dorkát és Borkát kicsalogatták a barlangjukból, de nem látták meg az árnyékukat, így, ha hinni lehet a néphagyománynak, már nem sokat kell várnunk a jobb időre.

Persze, a népi időjóslástól aligha kell valakinek is megrettennie, vagy éppen a jó hírnek hirtelen megörülnie, ugyanis még a sok éves átlagokon alapuló, hosszú távú előrejelzéseknél is bizonytalanabb a medveárnyék alapú időjóslás - emlékeztetnek az állatkert honlapján.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük