Markáns ciklon és széllökések: jelentős fordulat jön az időjárásban ezeken a helyeken

Ilyen időjárás várható a következő napokban.

GettyImages-1130321393

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a következő napokban az ország jelentős részében megmarad az enyhe idő, azért számítani lehet néhány nagyobb változásra.

Február közepének időjárása

Csütörtökön eleinte sok lesz a felhő az ország fölött, de napközben nyugat, délnyugat felől csökken, felszakadozik a felhőzet és egyre többfelé süt ki a nap. Kisebb eső, egy-egy zápor eleinte északkeleten, napközben helyenként az északi tájakon, majd az esti órákban északnyugaton fordulhat elő. Többfelé élénk, délen erős lehet a nyugati-délnyugati szél. Délután az ország nagy részén 11-17 fokot mérhetnek a hőmérők, az északkeleti határ közelében ennél néhány fokkal hűvösebb lehet, számolt be az Időkép.

Pénteken enyhe, de erősen felhős, borongós időre van kilátás, több helyen előfordulhat kisebb eső is. Erős, a Dunántúlon néhol viharos lehet a délnyugati, déli szél. Kora reggel 3-9 fok, napközben 9-17 fok várható.

GettyImages-114313632
Fotó: RapidEye / Getty Images Hungary

Vas, Veszprém és Zala vármegyére péntekre elsőfokú sárga figyelmeztetést adott ki a HungaroMet széllökésre.

Hétvégén a felhők lesznek túlsúlyban, melyeket csak rövid napos időszakok szakíthatnak meg. Szombat estétől egyre többfelé eredhet el az eső. Vasárnap a HungaroMet videós előrejelzése szerint Nyugat-Európából egy markáns ciklon érkezik, aminek köszönhetően az időjárás fokozatosan borúsabbra és esősebbre vált. Többfelé várható eső, zápor. A hajnalok elég enyhék lesznek sokfelé 10 fok körüli minimumokkal, napközben szombaton 11-16 fokra, vasárnap pedig 9-17 fokra lehet majd számítani.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Húszezer ember él ebben a gigantikus kínai lakótömbben: el sem kell hagyniuk az épületet

Döbbenetes felvétel készült a futurisztikus épületről.

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük