Erős felmelegedés kezdődik: 28°C is lehet a hét második felében
Fokozatosan csökken a csapadék és a felhőzet, és egyre melegebb lesz a héten.

napsutes
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kedden napközben dél felől megnövekszik a felhőzet, délutánra már az ország nagy részén erősen felhős lesz az ég, északkeleten viszont éppen, hogy csökkenhet átmenetileg a felhőzet, és a legtöbb napsütés is ott várható. A felhőkkel együtt egyre többfelé várható eső, délután zápor, a legtöbb az ország középső harmadán, a legkevesebb a Nyírségben.

A délkeleti szél nagy területen megerősödik, főképp a magasabban fekvő tájakon és a Győr-Szeged széles sávban viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13°C  és 18°C , északkeleten 20°C  és 22°C  között alakul. Késő este többnyire 11°C köré, északkeleten csak 16°C-ig hűl le a levegő.

Szerdán mindenhol csökken a felhőzet, majd délután gomolyfelhők képződnek. Reggel, délelőtt északon és keleten lehet eső, zápor, majd délután főként a Dunántúlon alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A többfelé erős déli szelet főleg a Kisalföldön kísérik viharos lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6°C és 12°C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19°C és 25°C között alakul.

Csütörtökön a sok napsütés mellett gomoly- és fátyolfelhők egyaránt lehetnek az égen, de csak néhol fordulhat elő futó zápor. A déli szél megélénkül, elsősorban a Kisalföldön meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8°C és 13°C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23°C és 28°C között alakul.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken eleinte inkább csak fátyolfelhők lesznek az égen, majd nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Délután, este egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar. A déli, délnyugati, majd az északnyugatira forduló szél időnként megerősödik, zivatarban viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9°C és 14°C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23°C és 28°C között alakul.

Fotók: Getty Images

Pipacsot akart szedni, de megpillantott valamit a virágban

Szívmelengető látványban volt része a fotósnak: a piros szirmok között két méhecske aludt összegömbölyödve, egymáshoz bújva, édesdeden, virágporos szőrrel. 

Ezt is szeretjük