Ők a legidiótább bűnözők a világon: saját magukat buktatták le
Az igazságszolgáltatás embereinek nem mindig van nehéz dolga a nyomozás során.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Előfordul, hogy a bűnözési hajlam nem párosul túl sok sütnivalóval. Ilyenkor megesik, hogy a gazember megspórolja a nyomozóknak a fáradságot, és lebuktatja saját magát.

Szép számmal előfordultak már ilyen esetek a világ történetében - most ezekből válogattunk. Íme, minden idők legesetlenebb bűnözői.

Botcsinálta telefontolvaj

Albert Wilson telefonlopásra adta a fejét. A férfi valószínűleg nagyon szeretett volna egy saját okostelefont, és úgy döntött, a könnyebbik, illegális utat választja a készülék megszerzésére.

Volt is nagy öröm, amikor sikerült eloroznia egy példányt annak jogos tulajdonosától, így kapott az alkalmon, és az első nyilvános vécében lefotózta magát újonnan begyűjtött készülékével.

Wilson azonban még nem nőtt fel a feladathoz, hogy okostelefon-tulajdonos legyen, ugyanis nem tudta, hogy a szerkezeten van egy spéci beállítási lehetőség.

A mobil abban a pillanatban továbbította az eredeti tulajdonos e-mail fiókjába a fotót, ahogy a tolvaj lenyomta a gombot - ezután villámgyorsan letartóztatták.

Zsebtárcsázás

Nathan Teklemariam és Carson Rinehart éppen egy kocsi feltörésén és elrablásán munkálkodtak, a telefonjukat pedig a farzsebükben tartották, hogy ne legyen útban. Egyikük hátsó fertálya azonban törvénytisztelőbb volt a gazdájánál, ezért tárcsázta a segélyhívószámot, a 911-et. 

A diszpécser először csak zajt hallott, de nem kapcsolta szét a hívást, mert attól tartott, baj lehet. Később azonban meghallotta, hogy a háttérben valaki drogokról beszél, tisztán kivehető az üvegcsörömpölés, majd két férfihang éppen azt vitatja meg, hogyan egyszerűbb feltörni egy autót. A rendőrök rögtön a tolvajok nyomába eredtek, és el is kapták őket.

A legjobb búvóhely

Joseph Meachamet egy éjjel megállították a rendőrök, és ittas vezetésen kapták. A férfi nem gondolkodott, egyszerűen odébb lökte a hozzá legközelebb álló rendőrt, és futni kezdett. Mindenféle terv vagy menekülési útvonal kigondolása nélkül berohant az első épületbe, hogy elrejtőzzön. Amikor körülnézett, hideg zuhanyként érte a sok ott dolgozó, kék egyenruhás látványa. Meacham ugyanis a St. Louis-i rendőrség épületébe menekült be.

Ekkor elkezdett körbe-körbe futkosni, majd kanyargós, elterelő útvonalon menekülni az épületben. A rendőröknek persze fogalmuk sem volt, ki ő, de miután szaladgálni kezdett, üldözésbe vették. Az egyik kanyarnál végül rossz folyosót választott, és zsákutcába érkezett. Lekuporodott a földre, és hagyta, hogy megbilincseljék.

Ezt is szeretjük