Mit tennél, ha lenne elég merszed hozzá?
A Facebook 2. emberének karrier tanácsai
Ismerd meg, hogy hogyan építhetsz nőként sikeres karriert. (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Létezik-e tipikus női karrier? Hogyan tudunk egyensúlyozni a munka világa és a magánélet között? Miként lehetünk sikeres, öntudatos és stílusos nők? Többek között ezekre a kérdésekre is szeretné megadni a választ a Jobline Női Karriernap június 14-én, szombaton.

Mit tennél, ha lenne elég merszed hozzá? – ez Sheryl Sandberg, a Facebook második emberének kedvenc jelszava azok közül, amelyekkel ki van tapétázva a cég kaliforniai főhadiszállása.

- Számomra ez az egyik leginkább motiváló mondat - árulja el Sandberg. - A könyvemben is azt írtam meg, hogy mit tennék, ha lenne elég merszem hozzá: még inkább fölemelném a szavam a nők érdekében.

Magyarul is olvasható Sheryl Sandberg könyve, a Dobd be magad, amely megjelenése után világszerte azonnal az érdeklődés középpontjába került. A szerző arra szólítja fel a nőket, hogy induljanak harcba a sikerért, legyőzve a társadalmi sztereotípiákat és önnön kétségeiket. Sandberg azonban őszintén elismeri, hogy ő sem mentes a kételyektől, ezért szívesen fogadja, ha valaki segít neki abban, hogy helyre tegye önmagát.

A nő, aki megelőzte Michelle Obamát

- Amikor a legbefolyásosabb nők listáján megelőztem Michelle Obamát, nagyon furán éreztem magam - mondja Sandberg. - Abszurd volt a helyzet, még az anyukám is felhívott, hogy szerinte ez már túlzás. Borzasztó cikinek éreztem, hogy a Facebook folyosóin mindenki gratulált, meg posztolta az oldalán, hogy hurrá. Sorban föl is hívogattam a barátaimat, hogy szedjék le a gratulációkat, mert ez roppant kínos számomra.

Aztán az asszisztensem félrehúzott az egyik tárgyalóba - folytatja Sandberg -, ránk csukta az ajtót, és azt mondta, fejezzem be azonnal. Ne mondogassam mindenkinek, milyen ciki, hogy gratulál, mert ezzel bizonytalannak mutatom magamat. Azt kommunikálom, hogy kényelmetlen számomra, mekkora hatalmam van. Meg kell köszönni a gratulációt, és kész.

A Jobline Női Karriernapon az egyik bemutató Sheryl Sandbergről és könyvéről szól, valamint arról, hogyan sikerült világszerte a női munkavállalókat támogató mozgalmat indítani a Dobd be magad! jelszó jegyében.

A rendezvény gazdag programjában a legkiválóbb szakértők tartanak előadásokat arról, hogyan viselkedjünk nőként az állásinterjún, mik a stílusos megjelenés titkai, hogyan tárgyaljunk határozottan és eredményesen a leendő fizetésünkről, illetve melyek azok a cégek, amelyek nőket támogató programokkal csábítják magukhoz a munkavállalókat.

Regisztrálj a Jobline Női Karriernapra, és vegyél részt a rendezvényen! Értékes nyeremények is várnak!

Ezt is szeretjük