Magyar dicsőség Kazanyban! Megvan Hosszú Katinka 3. érme
Testhosszal győzött 400 méter vegyesen Hosszú Katinka vasárnap délután a 2015-ös vizes vb-n.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hosszú Katinkának - aki 200 méter vegyesen hétfőn világcsúccsal nyert - nem volt ellenfele 400 méteres női vegyes vasárnap délelőtti előfutamában: 4:32.78 perces idővel csapott célba.

Hosszú Katinka a 400 méteres vegyesúszás előfutamában

A délutáni döntőben pedig egy testhossz előnnyel megszerezte a világbajnoki címet - 4:30.39 perces eredménnyel. Ezzel harmadik érmét gyűjtötte be a tatár fővárosban - hiszen a hétfői arany mellé egy bronzot is szerzett még szombaton 200 méter háton.

- Amit ígértem, megtartottam: mindent kiadtam magamból. Begörcsölt a lábam az utolsó 50 méteren... Most még annyira nem is tudok örülni az aranynak, mert rosszul vagyok. Nagyon fájt. A kezdés jó lehetett, de éreztem, hogy ez az utolsó nap. Nem csak fizikálisan, hanem mentálisan is kifárad az ember egy ilyen nyolc nap során. Tegnap elég dühös voltam magamra, mert úgy éreztem, hogy nem adtam ki magamból mindent, ma ez többszörösen sikerült. - nyilatkozta a verseny után Hosszú Katinka.

Hosszú Katinka a 400 méteres vegyesúszás döntőjében

Mint a délelőtti előfutam után mondta, vannak olyan versenyzők, akik kifejezetten erre a napra készültek, még nem versenyeztek ezen a vb-n. Ennek ismeretében
külön dicsőségnek számít az amúgy is szépen fénylő aranyérem. Hosszú Katinka ezzel önmaga ötödik, a magyar úszósportnak pedig 26. világbajnoki címét szerezte. Ezzel az eredménnyel  minden idők legeredményesebb magyar úszója világbajnokságon.

Kép: MTI/Kovács Anikó

Ezt is szeretjük