Orbánt kifütyülték Horn temetésén
De Sólyom Lászlót sem hagyták ki
A volt miniszterelnök, Horn Gyula temetésén több ezres tömeg jelent meg hétfő délelőtt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A volt miniszterelnök 2007 szeptemberében a Honvédkórházba került súlyos betegsége miatt, majd 2013. június 19-én elhunyt. Búcsúztatása viszonylag békésen zajlott, egyedül Orbán Viktor főhajtásánál fújolt a tömeg.

Horn Gyula 1989-1990-ben a Magyar Népköztársaság, a Németh-kormány utolsó külügyminisztere volt, majd 1994-1998 között a harmadik Magyar Köztársaság harmadik miniszterelnöke lett.

Temetését a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben rendezték július 8-án, hétfő délelőtt. A rendezvényen beszédet mondott az MSZP-s Katona Béla, volt házelnök is. Beszédében megjegyezte, hogy Horn Gyula életében és miniszterelnökként is megmaradt kisembernek, akinek nagy szerepe volt a magyarországi külkapcsolatok helyreállításában, a vasfüggöny lebontásában, és az európai uniós valamint a NATO-tagság is Horn fejében fordult meg először.

A volt házelnök, Katona beszédében utalt arra az esetre, amikor 2007-ben Sólyom László, volt köztársasági elnök megtagadta Horn Gyulától a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztje polgári tagozatát. Így a volt szocialista miniszterelnök csak külföldi díjakat és elismeréseket kapott.

Margaret Thatcher temetése

Idén áprilisban, 87 esztendős korában elhunyt Margaret Thatcher. Gyászszertartását a Szent Pál-székesegyházban, az anglikán világunió londoni főtemplomában tartották, II. Erzsébet királynő és férje, Fülöp edinburghi herceg, valamint a brit kormány és 170 ország 2300 meghívott közéleti személyisége - köztük Orbán Viktor miniszterelnök - jelenlétében.

Ezt is szeretjük