10-ből 7 magyar nem áll meg a stoptáblánál: akkor sem, ha már volt balesete

Több millió Michael Knight országa vagyunk egy friss kutatás szerint.

kilometerora
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha KITT nem is jut mindenkinek, önbizalomból nincs hiány a magyar sofőröknél, ugyanis 62%-uk hasonlítja magát Michael Knighthoz, a Knight Rider legendás főszereplőjéhez magabiztos és lendületes vezetési stílusa miatt. A Generali friss kutatásából az is kiderült, hogy a kihágások sem ritkák. A budapestiek gyorsan hajtanak, a fiatalok nagy része pedig nem áll meg a stoptáblánál.

A sofőrök 62%-a Michael Knighthoz hasonlította magát, míg 18% Miss Daisy megfontolt és lassú sofőrjével tudott azonosulni. Őrülten száguldozóként - Vin Diesel karaktere a Halálos iramban című filmben - és nehézkes, ügyetlen vezetőként - Émilien, a nyomozó a Taxiból  -mindössze a válaszadók 2-2%-a határozta meg magát.

Sokan vezetnek kockázatosan: 54%-kal előfordul, hogy nem áll meg a stoptáblánál, a fiatalabb, 18-29 éves korosztálynál pedig ez az arány közel 70%. A válaszadók több mint felével - 55% - megesik, hogy 130 kilométer per óránál többel hajtanak az autópályán, a budapestiek esetében pedig ez az arány még ennél is magasabb, 64%.

michael-knight.gif

A férfiak többször szenvednek balesetet

A férfiak nagyobb arányban voltak érintettek balesetben - 53% -, míg a nőknél ez mindössze 31%. Úgy tűnik, a nők többet tanulnak a bajból: csak 29%-uk nyilatkozta, hogy semmit nem változtatott a történtek után, míg a férfiaknál ez az arány 51%. Azok, akik változtattak, leginkább a nagyobb követési távolságra, az elsőbbségadásra és a sebességhatár betartására figyelnek oda jobban.

Mint a kutatásból kiderült, mindössze az autótulajdonosok 26%-ának van cascója is a kötelezője mellett. A legtöbben azonban csak kötelező gépjármű-felelősségbiztosításra költenek, arra is leginkább - 33% - 25 ezer és 50 ezer forint közötti összeget, 24% pedig 15-25 ezer forintot fizet ki erre a célra. 19% viszont 15 ezer forintnál is kevesebbet fordít rá. A szakértők szerint érdemes olyan biztosítást választani, olyan árak mellett, mely fedezi a minőségi szolgáltatást, hogy biztonságban érezhessük magunkat.

Ezt is szeretjük