Egy nap nyár után jön a lehűlés: ilyen időre számíthatsz hétvégén
Csütörtökön meleg lesz, de hétvégén már nem lehet napozni. Az esernyőre is szükség lesz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Három napra ízelítőt kapunk a nyárból, hogy aztán komolyan visszaessen a hőmérséklet. Bár egyelőre mindenki a csütörtökön tetőző melegnek örül, erre a hétvégére nem biztos, hogy tanácsos lesz szabadtéri programot szervezni.

Esőre és erős szélre is számítani kell, de a következő hét sem indul majd ragyogó idővel. Eláruljuk, mire számíthatsz a következő napokban.

Csütörtökön nyár lesz

Szerdán a tegnapinál már több napsütésre számíthatunk, csapadék pedig nem várható. A nyugatias szél még élénk, helyenként erős lehet. Hajnalban északon, északkeleten helyenként fagypont közelébe csökkenhet a hőmérséklet, nappal viszont 20-24 fok közé melegszik a levegő - írja az Időkép.hu.

A Köpönyeg.hu is komoly javulást jelez szerdára, 22 fokos nappali csúcshőmérséklettel és sok napsütéssel. Csütörtökön aztán egy időre megérkezik a nyár, az ország egyes részein 27 fok is lehet napközben, de 22 foknál sehol sem lesz hűvösebb. Eső kizárt, de szélre azért számítani kell. Egyes helyeken hajnalban sem lesz 10 foknál hűvösebb.

Péntektől kell az esernyő

A péntek is szép idővel indul, hogy aztán egy délután érkező hidegfront esőt és lehűlést hozzon magával.

A csapadék mellett az előrejelzések kifejezetten erős szelet is jósolnak, de még így is 17-25 fok között alakul a nappali hőmérséklet. Reggel sem lesz hideg ekkor még.

Szombaton már nem valószínű annyi eső, mint péntek délután, de az ég még mindig többnyire felhős lesz. Éjszaka egyes helyeken 3 fokig is hűlhet a levegő, így aki szombaton valamiért korán indul útnak, ajánlott jól felöltöznie. Napközben sem lesz több 9-14 foknál.

Vasárnap érdemes kirándulni

Vasárnap hajnalban akár fagyhat is, de napközben már többet fog sütni a nap, mint szombaton. Ha kirándulást tervezel, akkor azt erre a napra érdemes tenni, mivel csapadék ekkor már nem várható. Érdemes lesz viszont az elmúlt napokban megszokottnál melegebben öltözködni, mivel 11-16 fokra van mindössze kilátás.

Hétfőtől aztán ismét melegedni kezd az idő, de újból csapadékra lehet számítani, legalábbis az Országos Meteorológiai Szolgálat ezt jósolja a következő hét első napjára. Ha hinni lehet a hosszú távú előrejelzésnek, az erős szél is visszatér jövő héten.

Ezt is szeretjük