Marilyn Monroe-ként pózol aktfotón John Malkovich: mintha az igazi színésznőt látnánk
Egy különleges kiállításon nézheted meg John Malkovich-ot Marilyn Monroe, egy kislány és számos már szereplő bőrében. Hétvégi programok!

marilyn-monroe-ritka-fotok-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Budapest FotóFesztivál nyitókiállítása valami igazán különleges lesz: kellett hozzá John Malkovich, egy kiváló fotós, Sandro Miller és számos, kihívást jelentő szerep.  Ha eddig bárkinek kétsége lett volna, hogy John Malkovich képes-e eljátszani egy kislányt, esetleg kettőt vagy az amerikai mozi szexbombáját, Marilyn Monroe-t, méghozzá aktfelvételen, a Műcsarnokban bemutatott kiállítást látva felhagy a szkepszissel.

A zseniális fotókiállítás mellett mutatunk még három olyan programot, melyből a kultúrakedvelők észveszejtve fognak válogatni.

Sandro Miller: Malkovich, Malkovich, Malkovich

Budapest, Műcsarnok, Kamaraterem: március 1 - május 13.

A féktelen, de korántsem parttalan, nagyon is komoly, mégis roppant szórakoztató művészi játékhoz persze legalább két varázsló szükséges: a színész és a fotográfus. Végre a magyar közönség is találkozhat azokkal a fantasztikus fényképekkel, melyeken Malkovich és Miller egyáltalán nem hagyományos módon hajt fejet a fotó- és filmtörténet nagyjai előtt.

A Malkovich Malkovich Malkovich című kiállítás olyan ikonikus művészek előtt tiszteleg többek között, mint a mozgóképi feszültségkeltés mestere, Alfred Hitchcock, a pop art híressége, Andy Warhol vagy a portréfénykép műfajának egyik élő klasszikusa, Annie Leibovitz.

Bővebb információk a programról itt!

Frankofón Filmnapok és Fesztivál

Budapesten és országszerte: február 28 - március 31.

Az országos rendezvénysorozat számos érdekességet kínál minden korosztály számára: filmnapok, koncertek, könyvbemutatók, színházi és táncelőadások, kiállítások és gasztronómiai programok szerepelnek az idei kínálatban. A fesztivál a hagyományoknak megfelelően a legjobb francia és frankofón filmeket felvonultató Frankofón Filmnapokkal indul budapesti helyszíneken, a Puskin, Toldi és Corvin mozikban, valamint a Francia Intézetben. A filmnapok március 7-ig zajlanak.

Bővebb információk a programról itt!

Budapest FotóFesztivál

Budapest, február 28 - április 20.

A Budapest FotóFesztivál a nagyközönség számára nyitott kiállítássorozat keretében mutatja be a kortárs és a klasszikus magyar és nemzetközi fotográfia értékeit. A 2017-es sikeres nyitóév után 2018-ban is izgalmas nemzetközi sztárkiállítással, kortárs hazai körképpel, a fővárosi múzeumok és galériák, valamint a nemzetközi kultúrintézetek fotókiállításaival várja a látogatókat.

A cikk az ajánló után folytatódik

A fesztiválközpont Budapest Projekt Galéria számos fotográfiai programnak és workshopnak ad helyet, így 2018 tavaszán Budapest ismét izgalmas, pezsgő fotófővárossá válik. A Budapest FotóFesztivál a The Photo Europe Network /PHEN/ tagja, fővédnöke Szalay-Bobrovniczky Alexandra, humán főpolgármester-helyettes, Budapest Főváros Önkormányzatától.

Bővebb információk a programról itt!

Koncert

Martin Freeland aka Man With No Name (UK - Dragonfly Records), Oleg (Solar United Natives), Tsubi (Radiozora)

Budapest, A38 Hajó: március 3. 23:30-tól

2003 mozgalmas év volt az emberiség történetében: elkapták Szaddám Huszeint, darabokra esett a Columbia űrsikló, boldoggá avatták kalkuttai Teréz anyát és a magyar férfi vízilabda-válogatott világbajnoki aranyérmet szerzett. Nem utolsósorban pedig megjelent Martin Freeland, azaz Man With No Name Interstate Highway című albuma. Ha lenne goa trance-biblia, az első oldalon találkozhatnánk ezzel a figurával, aki 15 év után idén új albummal jelentkezik, és egyből tiszteletét is teszi Budapesten, az Avatar Events vendégeként!

Bővebb információk a programról itt!

Ezt is szeretjük