Giccsmentes, karácsonyba öltöztetett utcák Budapesten: hétvégén érdemes lesz megnézni
Karácsonyváró hétvégi programokat mutatunk, ha kikapcsolnál egy kicsit.

karacsonyi-diszites-utca
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Beindult a karácsonyi szezon, és az ország csak úgy bővelkedik az adventi, ünnepváró programokban! Hogy ne csak az ajándékok utáni szaladgálásról szóljon ez az időszak, próbálj meg kicsit lelassulni, illetve kiélvezni a karácsonyt megelőző hangulat minden percét.

Ehhez nyújtunk segítséget pár programötlettel, melyek Budapesten és környékén elérhetőek. Az igazi ünnepváráshoz így könnyű lesz megteremteni a hangulatot! Amit mindenképp érdemes szemügyre venni: Budapest három, karácsonyba öltözött, mesés utcáját.

Slow karácsony

Budapest, Falk Miksa utca, Ráday utca, Bartók Béla út: december 8. péntek, 8-22 óra között

Budapest bevásárló- és tematikus utcái közül három - a Falk Art&Antique Street (Falk Miksa utca), a Ráday Soho (Ráday utca) és a Bartók Béla Boulevard (Bartók Béla út) - idén visszatér az ünnep alapértékeihez. Az ilyenkor úton-útfélen előforduló giccsek, a hatalmas tömeg és a nagy pörgés helyett az ízléses, emberközeli ünnepvárásra, a meghitt, nyugodt készülődésre helyezik a hangsúlyt.

PORT programajanlo 12 06 slow karacsony

E három utcában lehetőséged lesz lelassulni, a saját tempódban, a saját vágyaidnak megfelelően várni a karácsonyt, illetve élvezni az adventi hangulatot. A karácsonyi vásárlás mellett pedig kultúrával, színes programokkal és valódi élményekkel töltődhetsz fel egy pohár forró, téli ital társaságában.

Bővebb információkat itt olvashatsz.

Advent a kastélyban

Gödöllő,  Gödöllői Királyi Kastély : december 9-30. között

A Gödöllői Királyi Kastély feledhetetlen programok sokaságával kívánja az idei adventi készülődést és karácsonyi időszakot emlékezetessé tenni a családok számára. Hazánk egyik legpompásabb környezetében öltöztetheti mindenki a szívét és lelkét ünneplőbe, ahogyan azt az 1870-es években a királyi család tagjai is tették minden évben.

December második hétvégéjén, 9-10-én indulnak az ünnepi programok. Szombaton este hét órától a Városi Fúvószenekar különleges koncertje zengi be a kastély falait. Másnap este a Magyar Arany Érdemkereszttel is kitüntetett zongoravirtuóz, Szilasi Alex hangversenye hallgatható meg. A koncertek előtt a kézművesek karácsonyi vásárán, a kastély parkjában kellemes sétákra nyílik lehetőség.

Bővebb információkat itt olvashatsz.

PATRON karácsonyi műtárgyvásár és kiállítás

Budapest, Fiatal Képzőművészek Stúdiója - Stúdió Galéria: december 5-19. között

A több mint 120 művész közel kétszáz alkotását felvonultató vásár célja egyrészt, hogy lehetőséget adjon a fiatal alkotóknak munkáik bemutatására és eladására, másrészt, hogy elérhető áron kínáljon műveket a nagyközönség számára. A vásáron a látogatók egyaránt találkozhatnak pályakezdő művészek és már befutott alkotók munkáival. A PATRON ugyanakkor jótékonysági vásár is, hiszen minden eladás hozzájárul a Fiatal Képzőművészek Stúdiója programjainak megvalósításához, az egyesület fenntartásához is.

Bővebb információkat itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ninjabreakz Classics

Budapest, A38 Hajó, december 9.

Ha lelassulás helyett inkább még buliznál egyet karácsony előtt, ez lesz a te programod. Hatalmas örömünnep és tánc azzal a Krafty Kuts néven ismert Martin Reeves-szel az élen, aki hosszú ideje a breakbeat legnagyobbjai közé tartozik. Krafty Kuts, a polgári életben Martin Reeves néven anyakönyvezett úriember hosszú ideje a breakbeat legnagyobbjai közé tartozik, különösen, amióta bezsebelte a műfaj legnagyobb elismerését, a Breakspoll 2005-ös díját. Tavaly megjelent szólólemeze, a Freakshow igazi eklektikus breakbeat-album: a funktól az elektróig, a veseszaggató basszusdöngöléstől a darabokra tört ritmusokig mindenféle finomság megtalálható rajta, pontos arányérzékkel vegyítve. Fellép: Krafty Kuts (UK), Ludmilla, Ninjabreakz Djs.

Bővebb információkat itt olvashatsz.

Ezt is szeretjük