Nulla fokra is számíthatunk hétvégén: mutatjuk a legjobb beltéri programokat
Szombaton és vasárnap 0-1 fok körül lesz a nappali átlaghőmérséklet, ezért nem csoda, ha inkább moziban üldögélnél.

fazik-hideg-sal
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egész héten a nullát verdesi a hőmérők higanyszála, és hétvégén sem lesz ez másképp, sőt, szombaton és vasárnap pár fokkal alacsonyabb lesz az átlaghőmérséklet. Épp ezért, december első hétvégéjére beltéri programokat válogattunk össze.

A hidegben jólesik majd egy budapesti moziban üldögélni, koncertet hallgatni, esetleg egy kiállítást megnézni. Lassulj le egy kicsit a karácsonyi őrület előtt, és hétvégén gubózz be, miközben magadba szívod a kultúrát!

Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál

Budapest, Uránia, Kino: november 29-december 3.

2017. november 29. és december 3. között a 15. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Kino moziban nézheti meg a közönség az elmúlt év legjelentősebb animációs alkotásait a világ minden tájáról. A fesztivál öt napja alatt több mint kétszáz új animációs rövidfilmet és 13 egész estés mozit láthattok.

PORT programajanlo 11 29 anilogue

A fesztivál olyan világhírű filmműhelyek alkotóit látja vendégül, mint a DreamWorks Animation, melynek nemzetközi igazgatója, Shelley Page első budapesti látogatásakor a magyar animációs diákok munkáival is megismerkedik, vagy a Google Spotlight Stories, melynek egyik produkciós vezetője, Sara Diamond bepillantást nyújt a művészi igényű VR‐filmek sajátos alkotási folyamataiba, és a régióban elsőként itt mutatja be legújabb és készülőben levő filmjeiket is.

Bővebb információkat itt találsz.

Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál

Budapest, Puskin, Művész: november 29-december 3.

Az elmúlt években egyre több érdeklődőt vonzó, Minősített Európai Fesztivál címet is kapott Budapesti Zsidó Filmfesztivál és a szintén népszerű Izraeli Filmhét az idei évtől együtt folytatja munkáját. A zsidó kultúrát bemutató nemzetközi és izraeli filmtermés legjobbjait évről évre felvonultató fesztiválok 2017-től közösen, Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál néven várják az érdeklődőket. November 29. és december 3. között a Művész és a Puskin mozikban számos játék- és dokumentumfilmre, valamint kísérőprogramra ülhetnek be a mozi szerelmesei, a belváros zsidó örökségét pedig a Hosszúlépés sétáival fedezhetik fel.

Bővebb információkat itt találsz.

Pegazusok Nem Léteznek

Budapest, A38: december 1., 20 óra

Finom, átszellemülten ütős zene és húsba maróan szép, szomorúan simogató életöröm a szövegekben: a Pegazusok Nem Léteznek végre ismét koncertet ad a hajón, ahol Barkóczi Noémi köszönti a közönséget felvezető szólókoncerttel, töretlen lendülettel!

Bővebb információkat itt találsz.

Esterházy Marcell: Farkasvakság

Budapest, acb attachment: november 24-január 5.

Esterházy Marcell acb Attachmantben bemutatott új munkái édesapja tragikus elvesztése okán újból a legszűkebb családi élményekből táplálkoznak. A kiállítás címe Farkasvakság, ami olyan állapotra utal, amikor a szem nehezen tud alkalmazkodni a hirtelen beálló sötétséghez. A hasonlatból érezhető, hogy a műveknek köze van a gyászhoz, illetve, hogy a családi események feldolgozása ezúttal kevésbé analitikus-konceptuális, inkább az orientációt nehezebben megtaláló, poétikus vagy törékeny megszólalással jár együtt.

Bővebb információkat itt találsz.

Ezt is szeretjük