Anya, feleség, szerető - Az indiai istennő szerepeit a mai, halandó nők tükrözik - Kiállítás
A hétvégi programok között olyan kiállítást is mutatunk, ami minden nőhöz szól.

isten no hopp muzeum2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az istennőhöz, vagy, ahogy Indiában nevezik, a Dévihez kapcsolódó, különböző regionális kultuszok komoly múltra tekintenek vissza az indiai szubkontinensen. Az istennőnek számos arca van, és minden arcához, minden megjelenési formájához más-más tradíció kapcsolódik. Ő a fiatal Szépség, aki elbűvöli az isteneket és a halandókat. Ő a hűséges Feleség, aki szelíden ül férje ölén. Ő az Anya, a születő élet teremtője. De ő a vad Harcos is, aki elpusztítja a gonoszt, és megmenti a világot.

Léteznek azonban másfajta szépségek, más feleségek, anyák és harcosok is Indiában. Ők a földi nők: asszonyok, lányok és anyák. Ők is elbűvölőek, gondoskodóak, a teremtő erő és a harchoz szükséges erények birtokosai. Talán egy nő ugyanazokat a szerepeket veszi magára, mint egy istennő? A Hopp Múzeum legújabb kiállításának kiemelt célja, hogy a hindu istennő különböző megjelenési formáit az általuk betöltött női szerepek szerint mutassa be. Hétvégi programajánló.

Isten - Nő

Budapest, Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, 2018. május 10 - 2019. január 6.

A Hopp Múzeum legújabb kiállításának kiemelt célja, hogy a hindu istennő különböző megjelenési formáit az általuk betöltött női szerepek szerint mutassa be. Miközben az istennő szépségként, feleségként, anyaként és harcosként jelenik meg, a kiállítás arra a kérdésre keresi a választ, hogy ezek az idealizált női szerepek hogyan valósulnak meg a földi társadalomban. A kiállított tárgyak széles skálán mozognak a klasszikus művészet plasztikus alkotásaitól a kortárs képregényig, ezzel is kiemelve a régi és új hindu művészet állandó témáit és formavilágát.

További információk itt!

Gourmet Fesztivál

Budapest, Millenáris, május 17-20.

A hazai vidék legízesebb réteseitől a világ tizedik legjobb étterméig idén is mindenből a legjobbat vonultatja fel Magyarország legnagyobb presztízsű gasztrofesztiválja a pünkösdi hétvégén, május 17-20. között a Millenárison. Az OTP Bank Gourmet Fesztivál idei témái a gombóc, a kaviár és a pezsgő.

További információk itt!

Miénk a Vár

Budapest, Vajdahunyad vára, május 19-21.

Élményekben gazdag, családi szórakozás vár azokra, akik a pünkösdi hétvégén ellátogatnak a Magyar Történelmi Társulat és a Magyar Mezőgazdasági Múzeum rendezvényére a városligeti Vajdahunyad várába. Az Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál látogatói megismerkedhetnek a hazai várainkhoz kapcsolódó kulturális és történelmi hagyományainkkal. Szigetvár, Siklós, Eger, Visegrád, Esztergom, Sárospatak, Vaja mutatja be többek között várait, városait, kulturális és turisztikai programjait.

További információk itt!

A cikk az ajánló után folytatódik

Trónok harca-koncert 

Papp László Budapest Sportaréna, május 18., 20 óra

Az óriási sikerű Trónok harca élő koncertélmény Ramin Djawadi közreműködésével elhozza Westeros világát az európai arénákba is 2018 májusában. A Game of Thrones Live Concert Experience előadásai a hetedik évad zenéjét is tartalmazzák, csakúgy, mint a vadonatúj színpadképet, melyet lenyűgöző vizuális és a legújabb videotechnika egészít majd ki.   

További információk itt!

Vad Fruttik

Budapest, Budapest Park, május 19., 18 óra

Három év után május 16-án új nagylemezt adott ki az egyik legnépszerűbb hazai zenekar, a Vad Fruttik. Szabad.vagy című albumuk dalait és legnagyobb slágereiket a Budapest Parkban hallhatjuk május 19-i lemezbemutató koncertjükön. A zenekar az új lemezzel ez alkalommal is hozzá tud tenni az eddig megismert Fruttik-képhez.

További információk itt!

Ezt is szeretjük