Emlékszel még a 60-as évek majálisaira? Most újra átélheted, ha hiányzik
Tetszeni fog ez a program, ha visszamennél a retrókorszakba!

fortepan mhsz-majalis
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Emlékszel még, milyenek voltak a retró majálisok? Táncdalfesztivál, vurstli és vattacukor üdvözölte május 1-jét emelkedett ünnepi hangulatban. A hatvanas évek majálisainak nosztalgiája idén visszatér, és újra átélhető a szentendrei skanzenben.

Ugyanezt a kort idézi majd a Tartóshullám Mediawave 28. Nemzetközi Film és Zenei Együttlét is, mely fesztivál kifejezetten 1968 szabad és rebellis korszellemére alapoz. A programok már most hétvégén kezdődnek, mutatjuk, mi mindenre lesz lehetőség!

Skanzen Majális

Szentendre, Szabadtéri Néprajzi Múzeum, április 30 - május 1.

Irány a hatvanas évek! A Táncdalfesztiválok, víg majálisok, vurstlik és vattacukrok időszakába repít mindenkit a skanzen május 1-jei rendezvénye. A tavaly nyílt HÉ'67 kiállítás is ezt a kort idézi meg, hiszen ez az időszak tekinthető a múzeum kezdetének is. Az idei majálison igazi korhű hangulatban ünnepelve várnak minden generációt. Berobog a Skanzen Robur, a Magtárban pedig különleges tárlatvezetés kalauzol el a hatvanas évek végét bemutató életmód-kiállítás paneljei között.

Bővebben az eseményről itt olvashatsz.

Óbudai Futófesztivál

Óbuda, április 28-29.

Az Óbudai Futófesztivál 2018-ban is kétnapos lesz. A két napon összesen nyolc választható távon tudnak a nevezők rajthoz állni. Az első nap a Családi Futónapon a Mini (500 m), a családi (2017 m), a 3,5 kilométeres, a nordic walking távon, valamint új szereplőként az 5,5 kilométeres távon indulhatnak. A második napon a kilométer szerelmeseinek szervezett futamokon 10,5 kilométeres, félmaratoni és félmaratoni váltóban két és három fős csapatokba szerveződve mérettethetik meg magukat az indulók.

Bővebben az eseményről itt olvashatsz.

BUSA 40 - Busa Pista Fesztivál

Budapest, Dürer Kert, április 28., 20 órától

Busa Pista Gyémántfater több mint húsz éve van a színpadon. A Rapveterán negyvenedik születésnapján a közönséggel és zenésztársaival a színpadon fogja ünnepelni e jeles napot. A jelenleg is aktív zenekarai, projektjei fogják szórakoztatni az igényes nagyérdeműt. Ez egy egyszeri és megismételhetetlen közös örömzenélés lesz!

Bővebben az eseményről itt olvashatsz.

Tartóshullám Mediawave Együttlét

Komárom, Monostori erőd, április 27 - május 1.

Április 27-én kezdődik a 28. Tartóshullám Mediawave 28. Nemzetközi Film és Zenei Együttlét, melynek idei kiemelt témája az Öröm és 1968 emlékezete. A győri Műhely Folyóirat Öröm különszáma inspirálta a fesztivál első témáját, nekik köszönhetően nemcsak a film és a zene, hanem az irodalom is beköltözik az erődbe.

A nosztalgikus 1968 témakört az ötvenéves évforduló adta. Durst György, a Mediawave Alapítvány kuratóriumi elnöke így nyilatkozik erről: - Minket a politikai forrongás annyira nem érdekel, sokkal inkább az az erő, ami egy máig érződő művészeti látásmódot és lendületet mentett át a korabeli szabad, rebellis szellemből.

Bővebben az eseményről itt olvashatsz.

Orosz István, Polgár Botond: Szem-fény-vesztés

Tihany, KOGART Tihany, június 1-ig

Szem-fény-vesztés címmel április 22-től július 1-jéig látható az Orosz István grafikusművész és Polgár Botond szobrászművész alkotásaiból válogatott tárlat a KOGART idén ötödik születésnapját ünneplő tihanyi galériájában. Az emlékezet rekonstrukció: időképek, benyomások, illatok, hangok, színek és tapintások újrarendezése. Egy fiktív világ, melyet az előre rendelkezésünkre álló darabkákból illesztünk össze - minden egyes visszaemlékezéssel egyre inkább vágyainkhoz igazítva.

Bővebben az eseményről itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Coverfotó: Fortepan/MHSZ.

Ezt is szeretjük