Bedurvul a kánikula, 40 fok lesz: az év eddigi legforróbb hétvégéje jön

Hétvégi időjárás: országos előrejelzés.

GettyImages-1161171473

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Pénteken sok napsütés várható fátyol- és gomolyfelhőkkel. Az ország döntő részén nem lesz csapadék, de az Északi-középhegységben valamint a Dunántúl északi részén zápor, zivatar nem kizárt. Az északi, északnyugati szél általában gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 40 fok között várható.

Szombaton eleinte országszerte túlnyomóan derült, napos idő várható, majd nyugat felől fátyol- és gomolyfelhők érkeznek az északnyugati megyék fölé. Arrafelé délutántól néhol zápor, zivatar előfordulhat. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, erős lökések is kísérhetik, zivatarban viharossá fokozódhat. A hőmérséklet hajnalban általában 16, 22 fok között várható, a hidegre hajlamos helyeken 13, 15 fokig is süllyedhet a levegő hőmérséklete, míg a városokban, vízpartokon, magasabban fekvő helyeken csupán 23, 25 fok valószínű. Délután általában 32, 40 fokot mérhetünk, ugyanakkor északnyugaton néhol csak 30, 31 fok várható.

Vasárnap éjszaka, délelőtt az ország déli felében még többnyire felhős időre van kilátás, majd ott is napos, gomolyfelhős idő lesz. Délen eleinte még lehetnek záporok, zivatarok. Az északi, északnyugati szél megélénkül, helyenként erős, zivatarban viharos lökések is kísérhetik. A hőmérséklet hajnalban többnyire 15, 21 fok között alakul, a vízpartokon, felhősebb tájakon lehet enyhébb az idő. Délután 31, 37 fok várható.

Fotók: Getty Images

Akár ötmillió forint is lehet a büntetés belőle nyáron: nem szabad elfeledkezni erről a kötelezettségről

Idén már májustól elkezdte az ellenőrzést a kormányhivatal illetékes hatósága.

Ezt is szeretjük