Hideg, de napos idővel érkezik a hosszú hétvége: mínuszokra is lehet számítani
A hosszú hétvégén nem lesz hiány napsütésből, de a kabátot még nem ajánlott eltenni.

márciidő2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken zavartalan napsütés várható a Nyugat-Dunántúlt leszámítva élénk, az Alföldön olykor erős északkeleti, keleti széllel. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4, 5 fok körül valószínű.

Szombaton derült, napos, száraz időre lehet számítani kevés fátyolfelhővel. Az északkeleti, majd délkeleti szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -10 és -3 fok között alakul, a kevésbé szeles fagyzugokban azonban akár -16, -11 fokot is mérhetnek. Délutánra általában 4 és 8 fok közé melegszik fel a levegő.

márciidő1
Fotó: I love Photo and Apple / Getty Images Hungary

Vasárnap az ország keleti harmadán átvonulhatnak kisebb-nagyobb felhőtömbök, de ott is több órára kisüt a nap, csapadék nem valószínű. Másutt zavartalan napsütés ígérkezik. Az Észak-Dunántúlon kísérhetik élénk, néhol erős lökések a déli, délkeleti szelet, másutt jobbára mérsékelt lesz a légmozgás. A leghidegebb órákban általában -9 és -2 fok közötti értékeket mérhetünk, de a fagyzugokban ennél több fokkal hidegebb is lehet. A maximum-hőmérséklet jellemzően 7 és 10 fok között alakul.

Hétfőn derült, napos, száraz időben lesz részünk. Késő estétől érkezhetnek fátyolfelhők északnyugat felől. A déli, délkeleti szelet a Kisalföldön időnként élénk lökések kísérhetik. Hajnalban általában -7, -1 fok valószínű, de a fagyzugokban változatlanul előfordulhatnak -10 foknál alacsonyabb értékek. A hőmérséklet csúcsértéke 8 és 12 fok között várható.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kedden a nap első felében főleg fátyolfelhőkre számíthatunk, második felében vastagodhat a felhőzet. Napközben nem valószínű csapadék, estétől főleg a Dunántúlon helyenként előfordulhat eső. A déli, délkeleti szél főként Sopron környékén megélénkül. A hajnali órákra általában -6 és +1 fok közé hűl le a levegő, ám a fagyzugokban továbbra is hidegebb lesz. A csúcsértékek 9 és 14 fok között alakulnak.

Kvíz: te meg tudod különböztetni a hasonló virágokat?

El tudod dönteni a hasonló külsejű virágokról, hogy melyik melyik? Teszteld kvízünkkel!

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük