Az ország egyik felében kellemesebb, napos idővel jön a hétvége, máshol lényegesebben hidegebb lesz
8, de akár -8 fok is lehet a hétvégén az országban.

téli-idő1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken az ország északkeleti harmadában éjszaka képződött zúzmarás köd tartósan megmaradhat, másutt túlnyomóan derült, napos idő várható, majd a késő esti óráktól észak felől megnövekszik a felhőzet. Jelentéktelen ónos szitálás, hószállingózás a ködös tájakon előfordulhat. Az északnyugati szél elsősorban az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében lesz erős, olykor viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0 és +8 fok között várható, de a tartósan ködös részeken jóval hidegebb, míg az északnyugati országrészben pár fokkal melegebb is lehet.

Szombaton szakadozott, főként alacsonyszintű felhőzet vonul át, emellett többórás napsütés valószínű. A Tiszántúlon a zúzmarás köd, rétegfelhőzet köd egy része tartósan is megmaradhat. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél megélénkül, olykor meg is erősödik, de keleten gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és +4 fok között alakul, de a havas, illetve szélvédett tájakon ennél lényegesen hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 3 és 8 fok között valószínű, de ahol keleten beragad a felhőzet, ott csak 0 fok köré melegszik fel a levegő.

téli-idő2
Fotó: zkk600 / Getty Images Hungary

Vasárnap éjszaka főként a Dunától keletre terjeszkedik a zúzmarás köd és a rétegfelhőzet, amely elsősorban a Tiszántúlon napközben is megmarad. Máshol fátyolfelhős, napos idő valószínű. Számottevő csapadék nem lesz. A nyugati szél napközben többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -8 és -2 fok között alakul, de a havas, illetve szélvédett tájakon ennél hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos országrészekben 2, 8, a Tiszántúlon -2, +1 fok között várható.

Nézd, milyen gyönyörűek voltak a régi, balatoni telek! 

Nosztalgikus felvételeken elevenednek meg a régi, balatoni telek.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük