Fotók: 500 kilós bomba a Dunában, Matolcsy megint bejelentett
Heti összefoglalónkban Miskolc, Matolcsy, bomba és az újabb békemenet. Képek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A héten Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter egy újabb, közel 400 milliárd forintos megszorítócsomagot jelentett be, ami után nem sokkal hivatalosan is közölték, október 23-án újra lesz békemenet. A szervezők szerint a vonulással azt üzenik a világnak, hogy a magyar nép nem tűri az adósrabszolgaságot, miként korábban sem tűrte. Furcsa lehet, de ezt nem a kormánynak üzenik, hanem az EU-nak és az IMF-nek.

Az utcákat nemcsak a kormány támogatói használják, tüntetők lepték el a héten a miskolci Avas lakótelepet. A Jobbik a cigányok ellen demonstrált, a romák a kirekesztés ellen, a Demokratikus Koalíció a romák érdekében. A tüntetésekre alig ezer fő ment el.

Eközben kiderült, hétfőn megkezdik az ócsai szociális lakótelep első 80 házának kivitelezési munkálatait, az átadás öt hónap múlva várható. Pénteken hatalmas méretű bombára bukkantak a Dunában, az 500 kilós szerkezet miatt egy kilométeres körzetben kiürítették az épületeket és lezárták a környéket. Képek.

További cikkeink a héten

Matolcsy bekeményít: ez vár a dohányzókra »

Munkahelyvédelmi akcióterv: most akkor kinek mennyi jár? »

Kemény kritikák: így reagáltak az érintettek a megszorítócsomagra »

Csökken az ügyintézési idő és a dokumentáció, ha kisgyereked van »

Október 23: Orbán, Gyurcsány vagy Bajnai beszéde érdekel? - Szavazz! »

Még több kép a miskolci demonstrációról

Egész nap zajlott a tüntetés, erős rendőri védelem mellett. Komolyabb atrocitás nem történt, négy gárdista ellen indítottak szabálysértési eljárást.

Ezt is szeretjük