51 millió forintot költött megint postázásra a kormányfő

Örülhetnek a most érettségizettek

Képeken a hét eseményei.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Miután Egyiptomban még mindig nem csillapodtak le a kedélyek, a Külügyminisztérium folyamatosan felhívja az ott-tartózkodók, valamint a kiutazók figyelmét a veszélyekre. Legutóbb augusztus 21-én, e hét szerdán adott ki közleményt több biztosítótársaság, miszerint annak, aki vállalja, hogy veszélyes övezetnek minősített környékre utazik, automatikusan érvénytelenné válik az utasbiztosítása.

Az országgyűlés korábbi elnöke, Szili Katalin a héten megrendezett Kolozsvári Magyar Napok alkalmából tartott beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy egy etikai kódex elfogadása megoldást jelenthetne a határon túli magyarok megosztottságának csökkenése érdekében.

A héten a miniszterelnök, Orbán Viktor egy postai úton kiküldött könyvvel ajándékozta meg a legjobb tanulmányi eredményt elért érettségizőket. Ez azt jelenti, hogy a kormányfő 30 ezer példányt rendelt Györffy György történész István király és műve című könyvéből. A könyvek előállítása 700 forint darabonként, amihez hozzátartozik a 24 millió forintos postaköltség, a miniszterelnöki üdvözlőkártya költsége, ami 6 millió forint, így az akció összesen 51 millió forintba került az államnak. 

Magyar politikusok múltja

Azt gondolhatnád, hogy a mai magyar politikusok között csupa ügyvéd, jogász és közgazdász bújik meg, de az ország vezetői között akadnak olyanok, akik politikai pályafutásuk előtt más foglalkozást űztek. Vannak tanárok, villanyszerelők, de még dinnyetermesztők is a repertoárban. Nézd végig, ki honnan indult!

Ezt is szeretjük