Igazi őszies idő vár ránk a héten, de fázni nem fogunk: ezeken a területeken várható csapadék
Esős időre számíthatunk a héten, ennek ellenére akár 26 fok is lehet.

idő-ősz1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn az északkeleti tájakon, illetve délelőtt átmenetileg a Dél-Dunántúlon számíthatunk naposabb időre, máshol általában sok lesz a felhő, keveset látjuk majd a napot. Az ország délnyugati kétharmadában többfelé várható zápor, zivatar, egyes részeken akár tartósabban is eshet - a csapadék pontos térbeli eloszlása bizonytalan. Kisebb körzetekben jelentős mennyiség is hullhat. Csak kevés helyen élénkül meg a keleties szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 21 és 26 fok között várható, de a tartósabban csapadékos részeken pár fokkal hűvösebb, míg délkeleten, keleten enyhébb lehet az idő. Késő estére 14 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Kedden egyre szakadozottabbá válik a felhőzet, az ország nagyobb részén hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Késő délutántól nyugat felől fátyolfelhők sodródnak fölénk. Elszórtan valószínű eső, zápor, néhol zivatar is lehet. A Nyugat-Dunántúlon megélénkül, helyenként megerősödik az északi szél. Zivatar térségében is lehetnek erős széllökések. Délután többnyire 21, 26 fokot mérhetnek.

idő-ősz2
Fotó: Gorlov / Getty Images Hungary

Szerdán a fátyol-, illetve gomolyfelhők mellett hosszabb-rövidebb napsütésre is számítani lehet, majd a késő délutáni óráktól nyugat felől erősebben megnövekszik a felhőzet. Napközben szórványosan fordul elő eső, zápor, néhol zivatar. A késő délutáni, esti óráktól a Dunántúlon már többfelé hullhat csapadék. Hajnalban pára-, illetve ködfoltok képződhetnek. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5, 14, a csúcsérték 19 és 24 fok között alakul.

Csütörtökön kezdetben jobbára erősen felhős idő várható. A Dunántúlon már délelőtt határozottabban csökkenhet a felhőzet, másutt, főleg a Tiszántúlon estig még közepesen vagy erősen felhős maradhat az ég. A szakadozottabbá váló csapadékzóna napközben egyre keletebbre helyeződik. Sokfelé megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik az északi, északnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 4, 14, a maximum 14, 21 fok között valószínű.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken fátyolfelhőkre és egyre kevesebb gomolyfelhőre számíthatunk. Helyenként előfordulhat záporeső. Hajnalban pára-, ködfoltok lehetnek. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalban 2, 13, a délutáni órákban 17, 22 fok várható.

Ritkán látni ennyire szép képeket az óceánokról: ezek lettek idén a legjobb fotók

Gyönyörű és egyben elgondolkoztató képek készültek az óceánok világáról.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük