A héten már kánikula is lehet: visszatér a strandidő az országba
Fokozatosan melegszik az idő, és egyre több lesz a napsütés is a héten.

dinnyet-eszik
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn alapvetően sok napsütésre számíthatunk, kezdetben északkeleten, majd a Dunántúlon növekszik meg a gomolyfelhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a változó irányú szél, de északkeleten időnként megélénkül a keleties szél. A hőmérséklet délután 21 °C és 25 °C között alakul. Késő estére 15 °C és 20 °C közé hűl le a levegő.

Kedden gomolyfelhős, túlnyomóan napos idő várható, csapadék nem valószínű. Legfeljebb a nyugati, délnyugati határvidékre sodródhat be nyugat felől egy-egy zápor, esetleg zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 °C és 14 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 °C és 29 °C között valószínű.

Szerdán többórás napsütés mellett erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható, elsősorban a Dunántúlon és az Alföld délnyugati részein valószínű helyenként zápor, zivatar. Általában mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 °C és 18 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 °C és 31 °C között valószínű.

Csütörtökön gomolyfelhős, napos időre számíthatunk alapvetően, de a Dunántúl fölött magas szintű felhőzet is lehet. Helyenként - nagyobb eséllyel a Dunántúlon - zápor, néhol zivatar is lehet. Általában mérsékelt marad a délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 °C és 19 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 °C és 31 °C között valószínű.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, több helyen kell záporra, zivatarra számítani. Az északnyugati szél megélénkül, zivatarok környékén átmeneti szélerősödés is várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 °C és 20 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 °C és 31 °C között valószínű.

Nézd meg ezt is - Megbénította a légi forgalmat a hamufelhő

Az indonéziai Bali szigetén található vulkán tevékenysége miatt bezárt Bali nemzetközi repülőtere, mert a finom égéstermék a levegőbe kerülve eltömíti a repülőgépek hajtóműveit.

Ezt is szeretjük