Havazás és sok napsütés vár ránk a héten: így fordul egyre tavasziasabbra az időjárás
A hét vége felé egyre több napsütésben lesz részünk.

id-márc1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn a vastagabb, összefüggő felhősáv dél felé húzódik, napközben az ország nagy részén erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, majd késő délután egyre többfelé csökken a felhőzet. Helyenként kialakulhat hózápor, néhol havaseső-zápor, legnagyobb eséllyel egy középső összeáramlási zóna mentén. Az északi, északkeleti szél megélénkül, több helyen megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 2 és 7 fok között alakul. Késő estére +2 és -3 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedden a gomolyfelhő-képződés mellett általában többórás napsütés várható. Néhol hózápor, zápor előfordulhat. Az élénk északi, északkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon és a Zemplén környékén megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és -1 fok között alakul, néhol ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között várható.

id-márc2
Fotó: mikroman6 / Getty Images Hungary

Szerdán a gomolyfelhő-képződés mellett általában többórás napsütésre számíthatunk. Helyenként hózápor, zápor kialakulhat. Az élénk északi, északkeleti szél helyenként megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és -1 fok között alakul, néhol ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között várható.

Csütörtökön derült vagy gyengén felhős, napos, száraz időre van kilátás. Az északi, északkeleti szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és -1 fok között alakul, néhol ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között várható.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható. Az északi, északkeleti szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -9 és -4 fok között alakul, néhol ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között várható.

Nyílnak az első hóvirágok Magyarországon

Az MTI fotósa gyönyörű képeket készített a hóvirágokkal borított Alcsúti Arborétumról.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük