Hol van a magyar first lady? Áder egyelőre felesége nélkül őrködik a demokrácia felett
Herczegh Anita egyelőre Brüsszelben van. Mikor jön haza?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Áder János államfő egyelőre felesége nélkül kénytelen őrködni a demokrácia felett, Herczegh Anita ugyanis Brüsszelben van, és még néhány hétig kint is marad.

Áder János, MTI Fotó: Máthé Zoltán

Mint megtudtuk, Áder felesége két kisgyermekükkel maradt Brüsszelben, mert még tart az iskolaév. A first lady az iskolai tanévet követően költözik haza a gyerekekkel.

27 év, négy gyerek - három lány, egy fiú

Áder János és Herczegh Anita 27 éve házasok, a pár négy gyermeket nevel, három lányt, Borbálát, Júliát, Orsolyát, valamint egy fiút, Andrást.

Áder a felkérés után sajtóhírek szerint sokat gondolkodott azon, hogy elvállalja-e a pozíciót, főként a család miatt: Áderék az elmúlt években a brüsszeli életre rendezkedtek be, ehhez képest is nagy változást jelent mindannyiuknak az államfői szerep.

Schmitt és a rezidencia

A család egyébként várhatóan abba a villába költözik, ahol jelenleg a plágiumbotrányba belebukott Schmitt Pál él. A lemondott elnöknek új helyet keresnek, amely újabb több százmillió forintot emészthet fel. Schmittre eddig óvatos becslések szerint is 3-400 millió forintot költöttünk eddig.

A Béla király úti rezidencia az ötvenes években épült, itt lakott Mádl Ferenc és Sólyom László is. Első miniszterelnöksége idején itt élt Orbán Viktor a családjával, és lakott már itt Áder János is, akinek 1998 és 2002 között házelnökként járt a kiemelt védelemmel ellátott rezidencia.

A területen egyébként négy nagyobb épület áll, egy a házelnöknek, egy a kormányfőnek, egy az államfőnek és egy a kiszolgáló személyzetnek.

Itt laktak korábban

Áderék brüsszeli kiköltözésük előtt a családtól kapott budai ingatlanban laktak. A család nyolc évig élt a XVI. kerületi Kicsi utcában, majd a harmadik gyermek érkezésekor beszálltak egy társasház építésébe, később pedig többszöri költözés után a nagyszülők rendelkezésükre bocsátották saját budai házukat, amit átalakítottak.

Az arányos beosztású, nagy belmagasságú polgári lakás tetőterét beépítették, a gyerekek saját szobát kaptak. Áderék házáról bővebben ezen a linken olvashatsz.

Ezt is szeretjük