Megmentette az életét az ejtőernyő, amiből menyasszonyi ruhát varrt az ara: lánya és menye is ebben ment férjhez
Vannak történetek, amelyek megmelengetik a szívet - az alábbi is ilyen.

anyag
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Claude Hensinger a második világháború idején B-29-es pilóta volt. Amikor 1944-ben őrnagyként megkapta nejlon ejtőernyőjét, nem sok szépséget talált benne.

Ám jövőbeli feleségének köszönhetően később mégis a szerelem, a küzdelem és a dicsőség szimbóluma lett a korábban rossz emlékeket hordozó tárgy.

Lélekemelő igaz történetet szült a háború

1944 augusztusában az amerikai légierő 444. bombázócsapatának legénysége éppen Ázsiában állomásozott. Bevetési parancsot kaptak, és hamarosan India felett, a Himalája magasságaiban repültek. Hensinger őrnagy repülőjében a motor kigyulladt, és a legénység kénytelen volt katapultálni.

A férfi ejtőernyővel ért földet, kicsit sérült csak meg, és összevérezte a vásznat, amit a hideg éjszaka során takarónak és párnának használt. Mások nem voltak ilyen szerencsések, mert a megszállott Kína területén landoltak, és hadifoglyok lettek.

Az ejtőernyő csodálatos átalakulása

Az őrnagy megtartotta a vásznat, mert úgy érezte, az mentette meg az életét. A háború után hazavitte édesanyjának, és kérte, hogy tisztítsa ki a vérfoltokat, amik a sérülése során kerültek oda. Hensinger hamarosan egy gyermekkori barátjának, Ruth-nak kezdett udvarolni, és amikor szerelem lett a barátságból, eljegyezte a nőt. Claude a leánykérésnél egy dobozt tett menyasszonya kezébe, és azt kérte tőle, hogy amit a dobozban talál, abból varrjon magának esküvői ruhát.

Csodálatos esküvői ruha lett belőle

Ruth boldogan és meglepetten nyitotta ki a dobozt, mert abban az az ejtőernyő volt, ami megmentette szerelme életét. Első gondolata az volt: "Hogyan készítsek szép esküvői ruhát magamnak 16 méter nejlonból, amelyhez ekkora elfogultság és érzelem kötődik?" Aztán hamar ihletet merített egy Allentownban lévő Hess Brothers Department Store ablakában látott, antik megjelenésű, sokrétegű ruhából, és nekiállt a varrásnak. Az eredmény lenyűgöző lett, és az ara új viseletében állt az oltár elé Claude-dal 1947. július 19-én.

A cikk az ajánló után folytatódik

A különleges ruha utóélete

25 évvel később a házaspár lánya, Susan viselte ugyanazt a ruhát, amit az anyja. Majd 1989-ben David fiuk esküvőjén a menyük szintén ebben a menyasszonyi ruhában esküdött örök hűséget. A ruha háromszor vonult ugyanannak a templomnak a folyosóján.

Claude 49 év házasság után, 1996-ban elhunyt. Ezt követően Ruth kapcsolatba lépett a háborús relikviákat gondozó alapítvánnyal, a Smithsonian Nemzeti Történeti Múzeummal. A különleges ruha azóta a gyűjtemény részét képezi, és számtalan kiállítás során mesélte el a Hensinger házaspár szívmelengető történetét.

Ezt is szeretjük