Online veszed a vonatjegyed? Akkor ennek a hírnek nagyon fogsz örülni

Jelentős változás jön a MÁV applikációban.

Helyfoglalás a MÁV applikációban
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Helyfoglalási funkcióval bővült a MÁV applikáció, a helyjegyes vonatokra az utasok kiválaszthatják ülőhelyüket - közölte a vasúttársaság pénteken az MTI-vel.

Kiemelték, az alkalmazás újabb fejlesztése lehetővé teszi, hogy minden helyjegyes vonatra lehessen helyet foglalni, többek között az InterCitykre, a belföldi forgalomban helyjeggyel igénybe vehető nemzetközi vonatokra, illetve a MÁV applikációban elérhető nemzetközi vonatokra is.

Helyfoglalás a MÁV applikációban

A MÁV a közleményben kitért arra is, hogy az ELVIRA internetes jegyváltási felületen (https://jegy.mav.hu/) nyár elejétől a balatoni, illetve a Győrt érintő szombathelyi, szentgotthárdi és soproni InterCityknél már ülőhelyfoglalási rendszer érhető el a vásárlási folyamatban.

Az Android és iOS operációs rendszerekre, valamint Huawei készülékekre letölthető MÁV mobilalkalmazást használók száma folyamatosan növekszik, a regisztrált felhasználók száma elérte az 1,9 milliót. A 2019-es egyharmadhoz képest 2021-ben már az online értékesítés kétharmada az applikáción keresztül zajlott, csaknem minden ötödik belföldi utas váltott így jegyet. 2022-ben egymillió utas töltötte le, és használta a MÁV applikációt, az alkalmazás népszerűségét mutatja, hogy az eltelt egy évben már 800 ezerrel növekedett a felhasználók száma.

GettyImages-1024775444
Fotó: Karl Tapales / Getty Images Hungary

Az elmúlt öt évben a belföldi utasok 34 milliárd forint értékben vásároltak az applikáción keresztül, további 4,1 milliárd forintért pedig nemzetközi utazásra szóló jegyeket váltottak. Az applikáció forgalma eléri a negyven legnagyobb jegypénztár együttes értékesítési adatait.

A legtöbb jegyet idén április 6-án vették az utasok, akkor egy nap alatt 67 millió forint összértékű vásárlási tranzakciót végeztek. A legtöbben a Keleti pályaudvar és Győr, a Kelenföld és Győr, továbbá a Keleti és Miskolc közötti viszonylatokon utaztak a mobilalkalmazásból vásárolt jeggyel - tájékoztatott a MÁV.

Csinos város a szomszédban, ahova átszállás nélkül elvisz a MÁV: Maribor rövid kiruccanáshoz is ideális

A szlovéniai Maribor egy hétvégi városnéző túrára is tökéletes helyszín.

Csinos város a szomszédban, ahova átszállás nélkül elvisz a MÁV: Maribor rövid kiruccanáshoz is ideális

Nézegess képeket!

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük