Te milyen házikót rajzolsz? Ezt árulja el a személyiségedről
Próbáld ki!
A rajzos pszichológiai tesztek izgalmasak, és nem tévednek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ember jellemvonásairól sokat elárul a keze munkája, így nem csoda, hogy a pszichológiában gyakran alkalmaznak rajzos személyiségteszteket. Az egyik leghatékonyabb a fa rajza, de egy házikóból is rengeteg minden kiderül.

Fogj egy A/4-es lapot és egy ceruzát, és gondolkodás nélkül rajzolj rá egy házat! Nem az a lényeg, hogy az ábra művészi legyen, egyszerűen csak alakítsd úgy, ahogy jólesik. Ha kész vagy, nézd meg alaposan a rajzot, és olvasd el, mit jelent!

A ház helyzete

A ház rajza téged jelképez, az önismeretben segít. Először figyeld meg, hogyan tartottad a lapot: ha vízszintesen, akkor úgy gondolkodsz, mint az emberek többsége, ha azonban függőlegesen, az különleges intelligenciára, egyedi látásmódra utal.

A lap tetején vagy bal oldalán elhelyezkedő ház azt jelenti, hajlamos vagy a múlton rágódni, amit olykor túlzásba is viszel, és ez kihat a jelenedre és a jövődre is, nem egyszer negatívan. Próbáld elengedni az elmúlt dolgokat!

A középen található ház alkotója két lábbal jár a földön, szereti megélni a pillanatot, és mindig csak a jelenre koncentrál. Ha te is ilyen vagy, az nagyszerű, de néha nem árt a dolgok következményeire is gondolnod, mert így sok kellemetlenséget elkerülhetsz az életben.

Ha a házadat a papír jobb oldalára vagy aljára rajzoltad, álmodozó típus vagy, aki imád terveket szövögetni, és fejben mindig egy lépéssel előrébb jár a jelennél. Ebből számos előnyöd származik, de ügyelned kell rá, hogy ne szalaszd el a fontos pillanatokat!

A ház mérete

Minél nagyobb a házad, annál nagyobb az önbizalmad. Ha az ábra körülbelül a lap felét tölti ki, egészséges önértékeléssel rendelkezel, reálisan látod magad, és tisztában vagy az értékeiddel. Ha ennél nagyobb a rajz, az már egy kicsit eltúlzott önérzetre és magabiztosságra utal, néha nem árt egy kicsit szerényebbnek lenned. Ha azonban a ház csak akkora, mint a papír egyharmada, vagy kisebb, alulértékeled magad, és nincs túl sok önbizalmad.

Mennyire aprólékos a rajz?

Az ablaktalan, körvonalakból álló ház zárkózottságot és némi felületességet jelez. Hajlamos vagy gyorsan ítélni, és nem szívesen teremtesz új kapcsolatokat, a meglévőkben pedig gyakran adódnak kommunikációs problémák.

Az ablakkal, ajtóval ellátott ház nyitottságra utal, minél nagyobb és több az ablak, annál többet engedsz látni magadból a külvilág számára. Ha az ajtón kilincs is van, extrovertált személyiség vagy, aki imádja a társaságot.

Az aprólékos ház rajza, ahol még kémény és cserepek is vannak a tetőn, virágok a kertben, és minden szépen ki van díszítve, erősen pozitív, szinte már gyermeki személyiségről árulkodik. Mindenről és mindenkiről jót feltételezel, de vigyázz, mert ez naivitásba csaphat át, amit mások sokszor kihasználhatnak.

Ezt is szeretjük