18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Az igazán hatékony szex titka a középkori franciák szerint: azt is megmondták, mikor és kivel érdemes

Érdekes, hogy akkoriban miket tartottak fontosnak az emberek e téren.

A hatékony szex titka a középkorban

Érdekes eljátszani a gondolattal, hogy milyen lehetett a középkori ember észjárása. Milyen dolgokat tarthatott fontosnak az életben, és milyeneket vélhetett annak például a szexben.

Noha az akkori ember sem volt fából, a szex hatékonyságát legfőképp abban mérték, sikeres volt-e a nő teherbe esése, megfogant-e a családban kulcsszerepet játszó utód. Az együttlétek szerepét továbbá az egészség fenntartásában is látták. Hála egy 1503-as írásnak, mely Symphorien Champier orvos tollából való, a 21. században is megismerhetjük, hogy mit tartott fontosnak a szexben egy középkori ember.

A hatékony szex titka a középkorban

A francia orvos műve, melynek címe szabad fordításban Az erényes hölgyek hajója, a szexre legmegfelelőbb kort, a megfelelő időt, az optimális mennyiséget, de még azt is megírta, hogy kivel érdemes nemi kapcsolatot létesíteni.

A megfelelő kor

Ami a megfelelő kort illeti, Platón nyomán Champier kijelenti, hogy a a házasságra, így a nemi élet elkezdésére, azaz a gyereknemzésre a nők tökéletes életkora 16-20, a férfiaké pedig 30-35 év közötti évek. Amennyiben a férfi és a nő is elmúlt 21 éves, akkor egyértelmű, hogy a gyerekek vonzóak és jó temperamentumúak lesznek, arányos alkattal és szilárd akarattal.

A megfelelő időszak

Champier szerint az embereknek nem szabad szexelniük az év bármely szakában, csupán tavasszal érdemes, mivel ilyenkor esélyes a teherbe esés. A tavasz után az orvos szerint a tél a legkedvezőbb évszak a fogantatáshoz, míg a nyár és az ősz a legrosszabb.

Napszak tekintetében kerülendők a közvetlenül étkezés utáni órák. A doktor az úszásra utal vissza, melyet ugyancsak hiba tele hassal csinálni.

Az optimális mennyiség

Champier arra figyelmezteti olvasóját, hogy ne szexeljen túl sokat, mivel annak egészségkárosító és életet rövidítő hatása van. Fiatalon az emésztőszerveket, a látást is veszélyezteti, sőt hajhullást is okoz, ha valaki túlzásokba esik. Később, mint az orvos írta, az idegekre van rossz hatással a túl sok lepedőakrobatika.

A cikk az ajánló után folytatódik

Játssz a Heineken kódokkal és nyerj!

Vásárolj promóciós csomagolású Heineken terméket, töltsd fel a kupakban vagy a nyitófülön található kódot és nyerj 4 fős amszterdami utazást vagy legyen tiéd a Heineken ajándékok egyike! Növeld a nyerési esélyed és játssz velünk 2024. július 17-ig!

Advertisement

Promóció

Kivel érdemes?

A doktor szerint a szex olyanoknak való, akik jó egészségnek örvendenek, és nem túl soványak. Az tehát a jó, ha két ilyen tulajdonságokkal rendelkező fél találkozik. Mások jobb, ha inkább kerülik a dolgot - vallotta a doktor.

Középkori kínzóeszközök

A középkorban nem volt kifizetődő a bűnözés: sokszor rettenetes kínzást vont maga után.

A Júdás széke az egyik legkegyetlenebb középkori büntetőeszköz volt: képeken a kínzás korabeli eszközei

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük