Halottat láttál álmodban? Ezt üzeni a tudatalattid

A halállal kapcsolatos álmok ősidők óta borzongással töltik el az embert. Figyelmeztetést, iránymutatást vagy jóslatot hordoznak?

Talán veled is előfordult már, hogy egy halott, esetleg egy nemrégiben eltávozott rokonod bukkant fel álmodban, vagy épp egy még élő barátod tűnt fel holtan. Íme, az álomelemzők kulcsa az éjszakai történetekhez.

A pszichológusok úgy tartják, hogy az álmokban felbukkanó személyek mindannyian egy-egy személyiségrészedet mutatják meg, és olyan tulajdonságaiddal szembesítenek, melyeket nem mersz felvállalni, vagy épp szeretnél kifejleszteni magadban.

Ha azonban valamelyik ismerősöddel álmodsz, az inkább a hozzá való viszonyodról, illetve az ő tulajdonságairól árulkodik. Az ezoterikus nézet szerint pedig az álmok üzeneteket hozhatnak más dimenziókból vagy a jövőből.

Egy ismerős halála

Ha azt álmodod, hogy meghal egy közeli ismerősöd, vedd számba, hogy mit jelent ő számodra a való életben. Az irigylésre méltó tulajdonságai jutnak először eszedbe, vagy éppen az, ami idegesít benne? Fájdalmas lenne számodra a halála, vagy megkönnyebbülést hozna?

Az álombeli halála elsősorban azt jelenti, hogy már nincs szükséged a példára vagy a tükörre, amit mutat neked - vagy azért, mert megtanultad a leckét, amit feladott neked, vagy azért, mert lemondtál arról, hogy kifejleszd magadban az általa képviselt tulajdonságokat.

Az ilyen álmok általában nem jelentik az adott ember valóságos halálát, sőt, az álmoskönyv szerint hosszú életre számíthat az, akinek a halálát megálmodták.

Elhunyt rokon

Előfordulhat, hogy egy elhunyt rokonod látogat meg álmodban. Ilyenkor kézenfekvőnek tűnik az elképzelés, hogy valóban az elhunyt szelleme jön el hozzád elbúcsúzni, illetve olyan információkat közölni, amiket nem tudtál meg róla az életében.

Mit jelentenek az álmaid?

Nézegess képeket!

Elolvasom

Bár elsősorban világnézet kérdése, hogy valaki hisz-e a szellemekben, ennek az értelmezésnek is van létjogosultsága. A pszichológia szerint ilyenkor a saját szűrődön keresztül értheted meg az adott személyt, vagyis azt, amit ő üzen neked, te gondolod, illetve szeretnéd megérteni vele kapcsolatban - ilyenkor a tudatalattid kipótolja a szükséges lyukakat és a hiányérzetet, amit az illető halála okozhatott benned.

Van, aki úgy tartja, hogy a halott lelkek ténylegesen megjelennek az álmokban, főleg, ha egy hozzád közel álló, szeretett személy halt meg. Azért látogat meg, hogy a saját életedben is segítsen téged, és megoldásokat mutasson bizonyos helyzetekre. Bármelyik elképzelésnek is hiszel, a halott rokon megjelenése általában fontos gyógyulási folyamatot indít el, melynek a jelentőségét nem érdemes lebecsülnöd. Lehetővé teszi a búcsút vagy azt, hogy jobban megértsd az illetőt.

Hol játszódnak az álmaid?

Nézegess képeket!

Elolvasom

Idegen halott

Ha nem annyira a halott személye, mint a halál ténye kerül elő álmodban, akkor valószínűleg véget kell vetned az életedben egy nyomasztó körülménynek, vagy ki kell lépned egy túlhaladott élethelyzetből. Emellett lehet, hogy a halálhoz való viszonyoddal kell foglalkoznod, erre figyelmeztet az ókori mondás is: emlékezz a halálra, mert csak így élhetsz teljes életet.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

A fentieken túl az álmoskönyv is ad értelmezéseket az álombeli halottakra. Eszerint szerencsét hoz, ha ismeretlen halottal álmodsz - szabadulást és egészséget jósol. Ha te halsz meg álmodban, közelgő sikerre számíthatsz az életed valamelyik területén. A halott csecsemő viszont rossz szándékra figyelmeztet, ha pedig szellemet látsz a házadban, valami zavar, amivel igyekszel nem foglalkozni.

Van, aki nemcsak álmában, de fényes nappal is találkozik kísértetekkel. Ha foglalkoztat a szellemvilág, és nem ódzkodsz a borzongástól, nézd meg a leleplező felvételeket.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük