Hallgasd meg most! Megjelent a Budapest Bár vadonatúj albuma
A Hoppá! című album, mely sorrendben a negyedik, a népszerű zenekar eddigi legérettebb munkája.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Május 17-én került a boltok polcaira a Budapest Bár legfrissebb és egyben negyedik hanghordozója. A Hoppá! címet viselő cédén ezúttal Jávor Páltól a Doors-ig széles a merítés, ami közös, hogy egy briliáns technikájú cigányzenekar és a hazai rock szcéna kultikus előadói hallhatók ismét. Élőben pedig május 30-án és 31-én az A38-on láthatod a produkciót.

Budapest Bár: Hoppá!

- Az új lemezanyag megálmodásakor az volt a célunk, hogy olyan kedvenc dalokat elevenítsünk fel, fogalmazzunk át a lemezen, amelyek vagy valamelyik nép cigánykultúrájához kötődnek, vagy éppen bennük rejlik a lehetőség, hogy egy cigányzenekar átfogalmazza saját ízlése szerint – mondta Farkas Róbert, a Budapest Bár zenekar vezetője.

Így lett, hogy a változatos zenei kultúrát képviselő társaság egy rendkívül színes dalválogatást állított össze, amiben ugyanúgy megfér Jávor Pál és Kabos Gyula, mint Harangozó Teri vagy akár az Európa Kiadó dala. És amitől egységesen kiváló a zene, az nem más, mint a kitűnő hangszeres tudás, a minőségi hangszerelés, a változatos és olykor szokatlan zenei ötletek és a kitűnő előadók.

A Budapest Bár eddigi legérettebb lemeze

Humor, kreativitás, pimaszság és könnyedség jellemzi ezt a lemezt is - állítják a Budapest Bár ismerői, hozzátéve, hogy a Budapest Bár eddigi legérettebb és legmesszebb mutató lemeze e legutóbbi darab. A hangszereléseken jól érezhető az a bátorság, amit az előző lemez adott azzal, hogy a kávéházi muzsikálásba sikeresen beemelték a jazz és a komolyzene stílusjegyeit és sokkal merészebben rugaszkodnak el az eredeti témáktól, mint tették azt az előző lemezeken.

Budapest Bár

Úgy tűnik, mostanra a Budapest Bár úgy lett előremutató és a sokféleségében is egységes produkció, hogy játszi könnyedséggel közlekedik az utolsó száz év zenei hagyományaiban. Példájuk is mutatja: egy jó dal nem csak azon a nyáron lehet sláger, amikor készült, ezek a dallamok, harmóniák, szövegek mind-mind újra és újra felfedezésre méltóak.

Chase the Devil

A Chase the Devil című dal eredetileg Max Romeo és Lee Perry száma. Kattints a alábbi videóra és hallgasd meg Budapest Bár verzióban is!

Ezt is szeretjük