Így tolhatod ki a hajmosás időpontját akár napokkal is
Pofonegyszerű trükkökkel
Ha gyorsan zsírosodik a hajad, jól jönnek majd a következő tippek!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Akit nem érint, talán el sem tudja képzelni, mit áll ki napról napra az, akinek hajlamos zsírosodni a haja. Ez a hajtípus sokszor ápolatlanságot sugall, nem beszélve arról, hogy a viselője önbizalmát is megtörheti.

Ha ismerős a dolog, az még nem jelenti azt, hogy naponta hajat kellene mosnod: léteznek egyszerű, de hatékony módszerek, amiket bevethetsz a hajmosás időpontjának kitolása érdekében.

Szárazsampon

A szárazsampon a szépségipar legnagyobb ajándéka a zsíros hajúak számára, még akkor is, ha nem pont olyan eredménnyel szolgál, mint ha hajat mostál volna. A hajtőre szórva felszívja a zsíros foltokat a tincsekről, mintha ott sem lettek volna, így a hajmosás egy-két nappal könnyen elodázható.

A szárazsamponnal csínján kell bánni, ugyanis a fehér por a hajban könnyen meglátszik, ezért alaposan el kell oszlatni.

A legjobb, ha egycentinként elválasztod a hajadat, rászórsz vagy ráfújsz egy kevés szárazsampont, majd amikor mindenhol végeztél, alaposan beledörzsölöd a fejbőrbe. Végül jöhet a fésülés, sőt, a hajszárítóval való átfújás, hogy minél kevésbé legyen feltűnő a fenti praktika alkalmazása. Kattints ide a házi szárazsampon receptjéért!

Fogd össze!

Az összefogott hajnak sokkal inkább a szabadon lengedező része szúr szemet, mint az esetlegesen zsírosodó töve, ezért ez is nagyon jó módszer, ha nem volt időd hajat mosni, és már piszkosak a tincseid.

A lófarok ráadásul azért is jó, mert sokoldalúan variálható, sohasem unalmas, így akár két-három nap egymás után is viselheted, más formációban anélkül, hogy közben megmosnád a hajadat - természetesen egy kis szárazsamponnal ilyenkor is rá lehet segíteni a dologra a szebb hatás érdekében.

Ne mosd túl gyakran!

A leírt praktikák segítenek abban, hogy a hajmosás gyakoriságát minimálisra szorítsd - ideális esetben hetente kétszer bőven elég lenne végigcsinálni a szertartást.

Ugyanakkor tudvalevő, hogy tinédzserkorban a hormonháztartás egyensúlyának felborulása hatással van a frizurára, ezért ha háromszor mosod azt, még az sem baj.

Zsíros haj ellen

Szeretnél minél hamarabb végleges búcsút inteni a zsíros tincseknek? Videónkban is találsz segítséget!

Az ennél gyakoribb hajmosással viszont az a probléma, hogy kiiktatja a fejbőr és a haj öntisztító tulajdonságát, és hozzászoktatja a tincseket az állandó samponozáshoz. Ha hetente csak kétszer mosnád meg a hajadat, idővel ehhez alkalmazkodna a fejbőröd, és kevesebb zsírt termelne. Ha zavar, hogy zsírosodnak a tincseid, akkor próbáld meg úgy időzíteni a tisztítást, hogy az hétköznapra essen, így hétvégén lesz ideje a hajnak a regenerálódásra.

Ezt is szeretjük