Gyerekeket gyilkolt a szerelmespár, és még hangfelvételt is készített róla
Képeken a történelem leggonoszabb gyilkos párosai.

Dia

	Myra Hindley és Ian Brady	Nagy-Britannia történelmének legszörnyűbb gyilkosságait követte el ez a páros. A borzalmas "lápi gyilkosságok" áldozatai ugyanis 10 és 15 év közötti gyerekek voltak, akik közül néhányat szexuálisan is bántalmaztak. Bár aligha lehet elképzelni, hogy a kegyetlenség tovább fokozható lenne, még irtózatosabbá tette az esetet, hogy az egyik gyilkosságról egy hangfelvétel is előkerült. A gyilkosok életfogytiglani börtönbüntetést kaptak 1966-ban, Myra Hindey a börtönben meghalt, Ian Bradyt azonban őrültnek nyilvánították, és egy szigorúan őrzött pszichiátriai intézménybe zárva még ma is él.

Myra Hindley és Ian Brady

Nagy-Britannia történelmének legszörnyűbb gyilkosságait követte el ez a páros. A borzalmas "lápi gyilkosságok" áldozatai ugyanis 10 és 15 év közötti gyerekek voltak, akik közül néhányat szexuálisan is bántalmaztak. Bár aligha lehet elképzelni, hogy a kegyetlenség tovább fokozható lenne, még irtózatosabbá tette az esetet, hogy az egyik gyilkosságról egy hangfelvétel is előkerült. A gyilkosok életfogytiglani börtönbüntetést kaptak 1966-ban, Myra Hindey a börtönben meghalt, Ian Bradyt azonban őrültnek nyilvánították, és egy szigorúan őrzött pszichiátriai intézménybe zárva még ma is él.

Dia

	Caril Fugate és Charles Starkweather	Caril átlagos kamasz lánynak tűnt, húgára féltékeny volt, szüleit ezért nem szerette. A párjául választott Charlie zárkózott fiú volt, aki azt állította, egy olyan világot szeretne, amiben csak ő él. Kapcsolatuk végzetes lett a lány családja számára, amikor ugyanis a fiút el akarták zavarni a háztól, előbb a fenyegetőző apát, majd az anyát, végül a kishúgot ölte meg. A pár a házban bujkált egy hétig, majd elmenekültek. Stoppal utaztak, az útjukba tévedő embereket lemészárolták. Letartóztatásukat követően Caril védőügyvédje azt állította, a lány csak azért maradt a fiúval, mert attól tartott, ő lesz a következő áldozat. 11 embert öltek meg, máig homályos, hogy mindketten részt vettek-e benne. Charlie beismerte a bűnösségét, halálra ítélték, Caril azonban először életfogytig tartó börtönbüntetést kapott, majd szabadlábra helyezték.

Caril Fugate és Charles Starkweather

Caril átlagos kamasz lánynak tűnt, húgára féltékeny volt, szüleit ezért nem szerette. A párjául választott Charlie zárkózott fiú volt, aki azt állította, egy olyan világot szeretne, amiben csak ő él. Kapcsolatuk végzetes lett a lány családja számára, amikor ugyanis a fiút el akarták zavarni a háztól, előbb a fenyegetőző apát, majd az anyát, végül a kishúgot ölte meg. A pár a házban bujkált egy hétig, majd elmenekültek. Stoppal utaztak, az útjukba tévedő embereket lemészárolták. Letartóztatásukat követően Caril védőügyvédje azt állította, a lány csak azért maradt a fiúval, mert attól tartott, ő lesz a következő áldozat. 11 embert öltek meg, máig homályos, hogy mindketten részt vettek-e benne. Charlie beismerte a bűnösségét, halálra ítélték, Caril azonban először életfogytig tartó börtönbüntetést kapott, majd szabadlábra helyezték.

Dia

	Bonnie Parker és Clyde Barrow	Idealizált alakjukat könyvekből és filmekből ismerheted, a valóság azonban nem volt ilyen hősi. Bonnie pincérlány volt, akinek férje gyilkosként ülte börtönbüntetését, Clyde pedig rablásból élt, hírnévre és kitörésre vágyott a szegénységből. Szerelmük első látásra fellángolt, néhány éves közös útjuk bűnözéssel telt, bankokat raboltak, lopott kocsikkal menekültek és gyilkoltak. A rendőrség éveken át körözte őket, akik meghódították a címlapokat, és a 30-as évek válságában azt szimbolizálták, hogy bármilyen nyomorból ki lehet törni, az embereket kisemmiző bankok elleni harc pedig valóságos Robin Hood-alakokká tette őket. 1934-ban a rendőrök golyózáporába kerültek, azonnal meghaltak. 

Bonnie Parker és Clyde Barrow

Idealizált alakjukat könyvekből és filmekből ismerheted, a valóság azonban nem volt ilyen hősi. Bonnie pincérlány volt, akinek férje gyilkosként ülte börtönbüntetését, Clyde pedig rablásból élt, hírnévre és kitörésre vágyott a szegénységből. Szerelmük első látásra fellángolt, néhány éves közös útjuk bűnözéssel telt, bankokat raboltak, lopott kocsikkal menekültek és gyilkoltak. A rendőrség éveken át körözte őket, akik meghódították a címlapokat, és a 30-as évek válságában azt szimbolizálták, hogy bármilyen nyomorból ki lehet törni, az embereket kisemmiző bankok elleni harc pedig valóságos Robin Hood-alakokká tette őket. 1934-ban a rendőrök golyózáporába kerültek, azonnal meghaltak. 

Dia

	Martha Beck és Raymond Fernandez	A „magányos szívek gyilkosai” néven kerültek be a sorozatgyilkosok közé. Martha rossz családi környezetből származott, bátyja molesztálta, ezért anyja őt hibáztatta. Ápolónőként nehezen helyezkedett el, sokszor elutasították, ráadásul két gyermeke is született, de az egyik apa sem volt hajlandó együtt élni a nővel. Egy társkereső hirdetést adott fel, amelyre álnéven Raymond jelentkezett, aki magányos nőket csábított el és fosztott ki. Ha valamelyikük gyanakodni kezdett, az rejtélyes módon meghalt. Martha beleszeretett a férfibe, és vállalta a bűntárs szerepét. A férfi nevére íratott vagyon egyre nőtt, a hiszékeny nőket megölték, ám egyre gyanúsabb mellébeszélésük felkeltette a figyelmet, egy házkutatás során áldozataik testére bukkantak. Letartóztatásuk után ügyüket New York követelte, ahol volt halálbüntetés. A helyzet furcsasága, hogy Raymond utolsó szerelmi vallomása után a nő állítólag azt mondta: „Most, hogy tudom, Raymond szeret, örömmel teli szívvel megyek a halálba."

Martha Beck és Raymond Fernandez

A „magányos szívek gyilkosai” néven kerültek be a sorozatgyilkosok közé. Martha rossz családi környezetből származott, bátyja molesztálta, ezért anyja őt hibáztatta. Ápolónőként nehezen helyezkedett el, sokszor elutasították, ráadásul két gyermeke is született, de az egyik apa sem volt hajlandó együtt élni a nővel. Egy társkereső hirdetést adott fel, amelyre álnéven Raymond jelentkezett, aki magányos nőket csábított el és fosztott ki. Ha valamelyikük gyanakodni kezdett, az rejtélyes módon meghalt. Martha beleszeretett a férfibe, és vállalta a bűntárs szerepét. A férfi nevére íratott vagyon egyre nőtt, a hiszékeny nőket megölték, ám egyre gyanúsabb mellébeszélésük felkeltette a figyelmet, egy házkutatás során áldozataik testére bukkantak. Letartóztatásuk után ügyüket New York követelte, ahol volt halálbüntetés. A helyzet furcsasága, hogy Raymond utolsó szerelmi vallomása után a nő állítólag azt mondta: „Most, hogy tudom, Raymond szeret, örömmel teli szívvel megyek a halálba."

Dia

	Nathan Leopold és Richard Loeb	Bár nem szerelmespárról van szó, az általuk elkövetett gyilkosság, és az évszázad perének titulált tárgyalás nem maradhat ki a listából. A két jómódú amerikai egyetemista bűntettét az tette igazán borzalmassá, hogy indítékuk sem volt, csupán a tökéletes bűncselekmény megvalósítását kísérelték meg. A gyilkosság áldozata Bobby, Loeb egy rokona volt, akit egy bérelt kocsival raboltak el, és egy vésővel ütöttek le. A fiú meghalt, a testét egy tónál akarták eltüntetni, ahol az azonosítás megnehezítéséért sósavval öntötték le. Ezt követően egy hotdog-árusnál megvacsoráztak. Váltságdíjat akartak követelni, eltűntették a nyomokat, de a holttestet megtalálták. A nyomozók az alibijüket csakhamar megbuktatták. Végül mindketten elismerték bűnösségüket és beteges motivációjukat. A tárgyaláson ügyvédjük elképesztő, 12 órás védőbeszédet mondott. Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték őket, Loeb-öt egy fogolytársa ölte meg, Leopoldot azonban 33 év után feltételesen szabadlábra helyezték, önéletrajzi könyvet írt, megházasodott, és csak később halt meg szívrohamban. A gyilkosságon alapul Hitchcock A kötél című filmje.

Nathan Leopold és Richard Loeb

Bár nem szerelmespárról van szó, az általuk elkövetett gyilkosság, és az évszázad perének titulált tárgyalás nem maradhat ki a listából. A két jómódú amerikai egyetemista bűntettét az tette igazán borzalmassá, hogy indítékuk sem volt, csupán a tökéletes bűncselekmény megvalósítását kísérelték meg. A gyilkosság áldozata Bobby, Loeb egy rokona volt, akit egy bérelt kocsival raboltak el, és egy vésővel ütöttek le. A fiú meghalt, a testét egy tónál akarták eltüntetni, ahol az azonosítás megnehezítéséért sósavval öntötték le. Ezt követően egy hotdog-árusnál megvacsoráztak. Váltságdíjat akartak követelni, eltűntették a nyomokat, de a holttestet megtalálták. A nyomozók az alibijüket csakhamar megbuktatták. Végül mindketten elismerték bűnösségüket és beteges motivációjukat. A tárgyaláson ügyvédjük elképesztő, 12 órás védőbeszédet mondott. Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték őket, Loeb-öt egy fogolytársa ölte meg, Leopoldot azonban 33 év után feltételesen szabadlábra helyezték, önéletrajzi könyvet írt, megházasodott, és csak később halt meg szívrohamban. A gyilkosságon alapul Hitchcock A kötél című filmje.

Ezt is szeretjük
Fotó: