Elismerte a kormány a szomorú helyzetet: rengeteg gyerek éhezik
A kormány legújabb törekvéseivel elismeri, hogy a gyermekéhezés komoly probléma hazánkban.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kormány két éven belül kibővítené a gyermekek ingyenes étkeztetését, különös tekintettel a hátrányos helyzetűekre.

Ezzel a törekvésükkel beismerik, hogy a gyermekéhezés egy komoly probléma hazánkban, amely ellen tenni kell. Igazuk van.

Kikkel bővül az ingyenes étkezésre jogosultak köre?

Újdonság, hogy a kormány a középiskolákra is kiterjesztené a kedvezményes vagy teljes egészében ingyenes étkeztetés lehetőségét, továbbá a három éven aluli, intézménybe nem járó, valamint az egészségi állapotuk miatt speciális étrendet igénylő gyermekek is beletartoznának a jogosultak körébe. Korábban foglalkoztunk az iskolai szünetek problémájával: a kormány keresi arra is a megoldást, hogy ezek alatt, illetve a hétvégéken, vagyis az intézményeken kívül miként juthatnának ezek a gyermekek ételhez.

Mennyi az éhező gyermek ma Magyarországon?

Az intézkedések fontosságát a friss adatok megerősítik. A Magyar Tudományos Akadémia és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös tanulmányt készített arról, hogy mennyi gyermek éhezik ma Magyarországon: a napi.hu cikke szerint 30-50 ezerre tehető a számuk.

A kormány jó döntései

Összegyűjtöttük, hogy a kormány milyen döntéseket hozott a közelmúltban, amelyek jónak ítélhetőek.

A terv további részei

A terv része például, hogy azokon a településeken, ahol nincs elég férőhely vagy bölcsőde, bővítenék a háromévesnél fiatalabb gyermekek ellátását szolgáló intézményeket, ezzel együtt a családi napköziket és a magánbölcsődéket is. A kormány kedvezőbb feltételeket szabna a rendszeres gyermekvédelmi támogatást igénybe vevőknek, de felülvizsgálná azt is, hogy ki számít hátrányos helyzetűnek.

Ezt is szeretjük