Ilyet még nem láttál! Meztelen gördeszkások a Nemzeti Táncszínházban
Frenák Pál új darabja
November 4-én lesz a rendhagyó kortárs darab bemutatója.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Frenák Pál társulata a világ számos országának fontos színpadán mutatkozott már be: többek közt Párizsban, Yokohamában, Pozsonyban, Tokióban, Sapporóban, Jekatyerinburgban, Prágában, Firenzében és Potsdamban léptek fel. Legújabb Gördeszkák című előadásuk bemutatóját Budapesten a Nemzeti Táncszínházban láthatod 2011. november 4-én este.

Gördeszkák

A Gördeszkák koreográfiája gyermekkori emlékképekből épül fel, és a tinédzserek divatos sportszere szokatlan metaforaként jelenik meg.

A gördeszkák mozgása az állami intézménybe zárt, elszigetelt gyermekek világát tükrözi.

Bent erőszak, az érzések elfojtása, kérdő, értetlen, kerítés mögé zárt arcok? Gyermekek közötti párbeszéd, replikázás szavak nélkül.

Frenák egyedi jelrendszerén keresztül mutatja be a korai érzékelést, a gyermeki, majd az ifjúkori megfigyeléseket.

Az egyensúlyt jelentő kiút keresése során valós és elképzelt pillanatok elevenednek meg a színpadon. Az előadás dinamizmusát az energikus mozgásvilág, a díszletelemek, a fény és hanghatások összjátéka teremti meg.

Nyolc francia városban vendégszerepeltek

A "Magyar Kultúra Éve Franciaországban 2001" rendezvénysorozaton az együttes nyolc francia városban vendégszerepelt, és egy hétig játszott a párizsi Théâtre de la Bastille-ban, a francia kortárs táncművészet egyik legrangosabb színházában.

Gördeszkák
Helyszín: Nemzeti Táncszínház, 1014 Budapest, Színház u. 1-3.
Bemutató: 2011. november 4.
Jegy: Jegyedet itt válthatod meg!

MTI Fotó: Kollányi Péter

Ezt is szeretjük