Gardénia: 4 igazi nő együtt a színpadon
Új darab a Tháliában
Pelsőczy Réka egy lenyűgöző négygenerációs családtörténetet állít színpadra.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Miként befolyásolják a női figurák viselkedését az örökölt hajlamok és a tanult viselkedésminták? Függetleníthetik-e magukat mindenkori szociális körülményeiktől? Kitudják-e vonni magukat hősnőink a családi hagyományok-beidegződések kényszerei alól? Többek között ezekre a kérdésekre is keresi a választ a Pelsőczy Réka rendezésében látható Gardénia című darab. Bemutató a Tháliában: 2011. november 26.

Gardénia

A Gardénia egy részleges családtörténet: négy generációnyi nő drámája, közülük a legidősebb 1920-ban, lánya 1942-ben, az ő lánya 1962-ben, a legfiatalabb pedig 1982-ben született.

Mind a négy nő keresi a boldogsághoz vezető utat; miközben végigélik a huszadik század szinte teljes történetét, összetett viszonyaikra is fény derül; anya és lánya, nagyanya és unokája, dédanya és dédunokája között, ahogy elérünk a mába.

Szereposztás

  • Nő I : Urbanovits Krisztina
  • Nő II : Száger Zsuzsanna
  • Nő III : Bartsch Kata
  • Nő IV : Spiegl Anna

Pelsőczy Réka a darabról

Az előadás személyes monológokból, “áriákból” és kettős, hármas, négyes jelenetekből, duettekből, tercettekből, kvartettekből áll. A személyes, de mégis visszatekintő, magukat és életüket elemző dokumentumszerű szövegekből hirtelen belezuhanunk a múlt egy-egy jelentős pillanatába. Így rajzolódik ki egy tipikus huszadik századi családtörténet. Nők története. Nekik állít emléket, róluk beszél kegyetlenül és mégis szeretettel, sok humorral a darab és az előadás.

Generációk egymás között

Az írónő nagyon pontosan tárja elénk a generációk közötti kommunikáció nehézségeit, leszámol minden romantikus képzettel a nőkről; az egész darabot sajátos, metszően ironikus humor ugyanakkor mélyről fakadó szeretet hatja át. Mindemellett bátran és éleslátóan boncolgatja a női alkoholizmus kérdését is.

Gardénia
Helyszín: Thália Színház, 1065 Budapest, Nagymező u. 22-24.
Időpont: Kattints ide a havi műsorért!
Jegy: Jegyedet itt válthatod meg!
Ezt is szeretjük