Csúnyán megfizet a több órás szexért a tintahal
Heti abszurdhírek-rovatunkban a kifulladásig szexelő tintahal, a rendőr, aki a dílertől lop, és az exe péniszét harapdáló nő.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Heti abszurdhírek-rovatunkban a tintahal, aki a több órás szex miatt él kevesebbet, a rendőr, aki dílerektől lopott kollégái szeme láttára, és a nő, akit felmentettek, holott maradandó sérüléseket okozott egykori párja péniszén. A cikk végén szavazz, szerinted melyik volt a legabszurdabb hír.

Tud élni

Több órás szex rövidíti a tintahalak életét

A tintahal szexuális gyakorlatát tanulmányozva azt állapították meg ausztrál kutatók, hogy nagy árat fizet az állat a kimerítő, több órás párzásért: a fáradtság miatt nem talál elég élelmet, kevéssé tudja elkerülni a ragadozókat, és lassabban tér magához egy újabb párosodásra.

- A párzás - biológiai - költségeinek megismerése fontos információkkal szolgálhat a reprodukciós stratégiák fejlődéstörténetére és az öregedésre vonatkozóan - magyarázta Amanda Franklin, a Melbourne-i Egyetem munkatársa, aki a Biology Letters című szakfolyóiratban megjelent tanulmány egyik szerzője volt.

Néhány állat számára a szexuális hajtóerő, majd a párzás a végső áldozatot, a halált jelenti, de legkevesebb, hogy energiabefektetést és erőfeszítéseket kíván meg tőle. Ez különösen érvényes a tanulmányban vizsgált tintahalra - Euprymna tasmanica -, egy hét centiméter hosszúságú, kerek testű fejlábú állatra.

Ez a tintahalfaj gyorsan él és fiatalon hal meg, rövid, mindössze egy évig tartó élete során számos partnerrel párosodik. Ezek a szexuális együttlétek elérhetik egyenként a három órát is. Az aktus alatt a hím a nősténybe kapaszkodik, megmarkolja, és vizet fúj köpenyére, a feje mögötti gumószerűen kidudorodó testrészére.

Franklin és kutatócsoportja ennek a rituálészerű aktusnak az energiaigényét vizsgálta. A fogságba ejtett tintahalakat víztartályba tették, ahol a futópad vízi változatán tesztelték állóképességüket, egészen kifulladásig kellett úszniuk az állatoknak. Másnap a hímek tintahalakat nőstényekkel hozták össze, majd szex után ismét jött a tartályban az úszásteszt szemben az árral.

- Úgy találtuk, hogy csak fele annyi ideig tudtak úszni a tintahalak a párzás után, és akár 30 percre is szükségük volt, hogy visszanyerjék eredeti állóképességüket - idézte Franklint a Live Science című tudományos ismeretterjesztő portál.

A kutatók szerint lehetséges, hogy az Euprymna tasmanica rövid élettartamához is köze van annak, hogy a kimerülésig folytatja szexuális aktusait.

Drogot lopott a rendőr a dílertől, elkapták

A Nemzeti Nyomozó Iroda és a Terrorelhárítási Központ munkatársainak szeme láttára egy szolgálatban lévő rendőr meglopott két drogterjesztőt Budapesten.

Az m1 kedd esti Híradójában elhangzott: a rendőrzászlós közúti ellenőrzést színlelve állította meg a dílerek autóját egy XIII. kerületi benzinkútnál.

A körzeti megbízott átvizsgálta az autót, és talált több mint két kilogramm marihuánát. Közben az egyik díler meg akart szökni, de a körzeti megbízott két társa a helyszín közelében elfogta. Az esetet végignézték a TEK és az NNI szervezett bűnözés elleni szolgálatának munkatársai, akik a dílerek elfogására készültek, de ezután a rendőrautót követték.

A körzeti megbízott, "hogy társai ne fogjanak gyanút", a két kiló marihuánát bevitte a XIII. kerületi kapitányságra, 80 dekát azonban magánál tartott, majd átadta a tippadójának. Ezután fogták el őket.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Balogh Zoltán a Híradónak azt mondta: több polgári személyt kábítószerrel visszaélés bűntettének, egy rendőrt pedig kábítószerrel visszaélés bűntettének és szolgálatban kötelességszegés vétségének megalapozott gyanúja miatt hallgatott ki gyanúsítottként az NNI. A bíróság a gyanúsítottakat előzetes letartóztatásba helyezte.

A Híradóban az is elhangzott, hogy a letartóztatottak között van a budaörsi pénzszállítórablás egyik vádlottja is, aki eddig szabadlábon volt. A vád szerint 2005 májusában a társaival együtt ő rabolt ki egy pénzszállító autót az egyik budaörsi bevásárlóközpontnál, és többször rálőttek, majd kézigránátot dobtak a kiérkező rendőrökre.

Megharapta pasija péniszét, maradandó sérülést okozott, felmentették

Nem most, hanem előző héten, de jogerősen felmentette a bíróság a szemérem elleni erőszak vádja alól azt a pécsi nőt, aki megharapta barátja nemi szervét. A férfinek maradandó sérülése keletkezett, a vád szerint a harapás miatt - írja a Dunántúli napló internetes kiadása, a Bama.hu.

A harminc év körüli pár korábban összeveszett, majd a férfi egy másik nővel kezdett kapcsolatot. Később ismét visszataláltak egymáshoz, a nő ekkor harapta meg a férfit. A férfi szerint a nő szándékosan harapta meg, így akart bosszút állni azért, hogy korábban mással kezdett viszonyt. A nő elismerte, hogy megharapta párját, de tagadta, hogy szándékosan tette volna. Véletlenre, fáradtságra, valamint arra is hivatkozott, hogy szájzárat kapott.

A bíróság az eljárás során két orvos szakértő véleményét is kikérte. Egyikük szerint a harapás és a maradandó sérülés között ok-okozati az összefüggés, a másik szakértő szerint viszont ez egyértelműen nem volt megállapítható.

A törvényszék végül elfogadta a nő védekezését, és felmentette a vád alól. A férfi ezt követően azt mondta, további jogorvoslati lehetőségeket keres, mert számára elfogadhatatlan az ítélet.

Ezt is szeretjük