A hír, ami megrázta a világot
Nincsenek sellők. Ez már hivatalos, nincs visszaút, az amerikai kormány jelentette be. Mi még nem tudtuk feldolgozni a hírt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hét bővelkedett abszurd hírekben, megtudhattuk, hogy sellők nem léteznek, ahogy azt is, hogy egy nő börtönt kaphat, amiért túl lassan sétáltatja a kutyáját. Egy drogfutár is lebukott, nem is akárhogy. Részletek.

Bréking! Sellők nem léteznek

Nincs bizonyíték arra, hogy léteznének sellők - jelentette be az Egyesült Államok kormányzata. A közlés meglepetést keltett, de nem azért, mert minden amerikai eddig szentül hitte, hogy a világtenger hemzseg a kis és nagy hableányoktól, hanem, hogy Washington egyáltalán foglalkozik a témával, és az eléggé nyilvánvalót - mármint, hogy nincsenek sellők - még be is jelenti.

Az előzmény: az amerikaiak közül többen nekiszegezték a világhálón a létkérdést a kormányzatnak, miután a Discovery Channel tévécsatorna dokumentumfilmszerű műsort sugárzott, mely szirénekkel foglalkozott Sellők: a meglelt test címmel.

A film hatott, és több amerikai állampolgár kérdezett a kormányzat hivatalos honlapfórumán, emiatt pedig az amerikai kereskedelmi minisztérium kénytelen volt megbízni a tengerekkel foglalkozó tudományos hivatalát, a National Ocean Sercive-t - NOS - a válaszadással.

"Nincs bizonyíték arra, hogy valaha emberi vízi lények bukkantak volna fel" - közölte a NOS. Az adófizetők megnyugtatására hozzátette, hogy nincs külön sellőlelő projektje, a szirénlét-cáfolatra meglévő források alapján jutott - adta hírül a BBC brit sajtóorgánum.

Börtönt kaphat, mert lassan sétáltatja kutyáját

Börtönbe kerülhet egy nő Nagy-Britanniában, ha nem sétáltatja kellően gyorsan két kutyáját - legalábbis egy bírói ítélet szerint.

A 61 éves essexi Linda Jefferies-re vonatkozik az ebsétáltatási sebességszigor. A nő évek óta haragos viszonyban áll egy szomszédasszonyával, az 54 esztendős Pauline Robb-bal, mert utóbbi birtokán át kell járnia ahhoz, hogy eljusson egyik saját földjéhez. Tavaly Robbék pert indítottak ellene azt állítva, hogy szomszédjuk szolgalmi úti ebes sétáit arra használja, hogy kémkedjen utánuk. A pernek már több tárgyalása volt, és az egyiknek az lett a vége, hogy a bíró megtiltotta Jefferies-nek a fényképezgetést és filmezést szomszédja földjén, és elrendelte, hogy úgymond ésszerű tempóban haladjon a szolgalmi úton kutyáival.

Jefferies nem hagyta annyiban a dolgot, fellebbezett, azt követelve, hogy olyan sebességgel sétáltathassa kutyáit, amilyenhez kedve van. A bíróság azonban úgy találta, hogy helyénvaló sebességminimum megszabása. "Ha Jefferies asszony igazán kutyasétáltatásra használja az ösvényt, nem pedig hírszerzői gyakorlatozásra, akkor nincs semmi félnivalója" - zárta le az ügyet a bíró, és a perköltség megfizetésére kötelezte a fellebbezőt. A nőt, ha mégis túl lassan halad, akár ötezer fontra vagy fél év börtönre is ítélhetik - adta hírül a The Daily Telegraph című brit napilap.

Elfelejtette a drogfuvaros, hogy mi az álcaszállítmánya

Elfelejtette egy drogcsempész teherautó-sofőr, hogy mit szállít hivatalosan, ami nagyban elősegítette lebukását. A 42 éves férfinak sikerült csaknem egész Európán át teherautóznia 700 millió forint értékű hasist, mígnem a román-bolgár határon megkérdezték tőle, mit visz.
 "Gépalkatrészt" - hangzott a válasz.
 "Na de a fuvarlevélen gyümölcs van!" - csodálkoztak a vámosok, és gyanút fogtak, majd pedig kutattak nagyon eredményesen.
 A sofőrt átadták a rendőrségnek, mely nyomozni kezdett - adta hírül az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Ezt is szeretjük