Íme, a 2011-e Sziget fellépőinek listája

Igazi sztárparádé!

A mínusz egyedik napon Geszti Péter lép fel. De itt lesz Lajkó Félix és Goran Bregović is.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Idén 18 éves és egyben 19. a Sziget, melyen - 1993-as születése óta - láthattunk 17 950 programot, ebből hallhattunk 7 291 koncertet, itt járt 62 ország - különböző műfajt képviselő - előadója és 54 országból érkező, összesen 5 448 372 látogató. 2011. augusztus 10-15 között ismét Sziget, a megszokott helyen, a tavalyi árakon, új helyszínekkel, aktuális trendekkel, nagy öregekkel, itthon elsőként bemutatkozó ígéretekkel, de legfőképpen a tavaly augusztus óta hiányzó Sziget életérzéssel.

Mínusz egyedik nap – augusztus 8. – Geszti Péter

Az elmúlt időszakban Geszti Péter életében egy kicsit háttérbe szorult a zenélés, mivel más nagyszabású projektekbe vágott, de mindenképpen szeretett volna visszatérni előadóként a zenei életbe. Ezt készítette elő az is, hogy a közelmúltban mentorként szerepet vállalt az X-Faktorban.

Megtisztelő számomra olyan státuszban fellépni a Szigeten, ahol eddig is a legjobb zenekarok, az LGT, az Illés, a Kispál és a Borz vagy a Tankcsapda szerepeltek- mondta Geszti. A Sziget felkérése nyomán zenészbarátait hívja meg egy nagy közös koncertre, hogy együtt játsszák el a legsikeresebb Geszti dalokat, közösen szerzett műveiket. Első Emelet, A dzsungel könyve, Rapülők és Jazz+Az slágerek csendülnek fel eredeti hangszerelésben.

Egyszerre szerzői és előadói showműsorról van szó, hiszen az előbb felsoroltakon kívül Geszti Péter rengeteg előadónak írt és ír dalokat a mai napig – Zséda, Szulák Andrea, Wolf Kati, Oláh Ibolya, Rúzsa Magdi, és még sorolhatnánk. Alapvetően azok a Geszti dalok kerülnek színpadra, amelyekben előadóként közreműködött és amelyek meghatározóak voltak eddigi zenei pályafutásában. Más szóval egy nagyszabású Geszti koncert lesz. Jókedvű, óriási táncolós buli.

Világzenei Nagyszínpad

A Nagyszínpad fellépőiről már hírt adtunk korábbi cikkünkben, melyet ide kattintva érhetsz el. A Világzenei Nagyszínpadra idén az AfroCubísm, a Gotan Project, a Gorán Bregovíc Wedding And Funeral Band, Ojos de Brujo és Rotfront zenekarok mellé a szívesen visszatérő Oí Va Voi-t várják.

Itt lesz továbbá a hazánkban először koncertező, zenéjében a olykor a pszichedelikus rock, olykor a country-blues befolyásának engedő Cowboy Junkies is. De tiszteletét teszi nálunk a Sly & Robbie feat. Jr. Reid, a szlovéniai Magnifico és a Shtetl Superstars, mely ugyan idén tűnt fel, de különösebb kockázat nélkül megjósolható: az évtized egyik legnagyobb durranása lesz a csapat.

Szintén jön a LaBrassBanda, mely három éve tűnt fel Münchenben, rövidszárú bőrnadrágban, ahogy egy bajor társasághoz illik, és azonnal a maga képére formálta a sörfesztivál-hangulatot.

A Ska Cubano immár törzsvendégnek számít a legrangosabb világzenei fesztiválokon, így itt a helyük. És persze magyarok is képviselik a világzenét: A Csík Zenekar, Lajkó Félix és a Muzsikás sem hiányozhatnak a felhozatalból.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Új helyszín: Európa színpad

A Sziget új, szabadtéri színpadán Európa több országából érkeznek jobbnál jobb és hazájukban már nagy ismertségnek örvendő zenekarok. Biztosan fellép a Go Back To The Zoo Hollandiából, a Triggerfinger és a Wallace Vanborn Belgiumból, a Verdena Olaszországból, a Söhne Mannheims Németországból, az Ismo Alanko & Teho Finnországból. Itt lesz a For a Mínor Reflection Izlandról, az Elvis Jackson Szlovéniából, a Puding Pani Elvisovej Szlovákiából, a Skyline Csehországból, a Mitch & Mitch Lengyelországból, a Gravity Co. Bulgáriából, a Francis International Airport Ausztriából és a The Mono Jacks Romániából. A Sziget nemzetközi tehetségkutatójának győztesei szintén itt lépnek fel a nulladik napon.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük