Tragikus földrengés volt hajnalban: 300 halálos áldozat is lehet, városok dőltek romba

Képek!

Földrengés volt ma hajnalban Olaszországban.

Szerda hajnalban, 3:38-kor 6,2-es erősségű földrengés rázta meg Közép-Olaszországot, amelynek epicentruma a földtani jelentések szerint a Lazio régióbeli Accumoli közelében volt, de megérezték az Adria-parti Riminitől egészen Nápolyig. Az olasz polgári védelem, a tűzoltóság és a fegyveres erők mentőegységei is elindultak a hajnali földrengés térségébe, egyes hegyi települések azonban nehezen megközelíthetőek - mondta Fabrizio Curcio az olasz polgári védelem vezetője ma reggeli sajtótájékoztatóján. Az áldozatok száma fokozatosan emelkedik: Accumoli polgármestere már hat halottat jelentett, Amatrice polgármestere ötöt, a Marche tartományban levő Ascoli Piceno térségében további két áldozatot találtak a romok alatt, Pescara del Trontóban hármat.

Amatrice kórháza tele van sérültekkel, országos véradás indult. A több mint 2600 lakosú város történelmi központjában jelentős károk keletkeztek, az utcák járhatatlanok a teljesen romokba dőlt házak és törmelék miatt, a romok alól mentik ki az embereket, helyi jelentések szerint az épületek maradványai alól segélykiáltásokat hallani. Sokan a későn indult mentés miatt panaszkodnak, a helyiek - nem törődve a hatóságok által lezárt utcákkal - saját maguk puszta kézzel igyekeznek a romok alá szorult embereket menteni. Azt kiáltják a romok alatt levőknek, hogy tartsanak ki. Az egyik civil mentőcsapatot egy helyi plébános vezeti.  Hét személyt már élve találtak meg.

Képeken Chile a földrengés után

2014-ben Chilét is pusztító földrengés rázta meg. Nézd meg képeken, milyen volt a helyszín a katasztrófa idején!

Már öten meghaltak! Képeken Chile a borzasztó földrengés után

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük